Actualitate

Vin banii pe proiectele europene! Lucrările la „Victor Ungureanu” încep anul acesta

S-au semnat serviciile de proiectarea și execuție a proiectului de reabilitare a Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” în valoare de aproximativ 3 milioane euro. O veste extrem de bună pentru cetățenii municipiului Câmpia Turzii, ținând cont de faptul că o bună parte dintre adolescenții din Câmpia Turzii studiază la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”

În luna februarie se semna proiectul, în luna mai administrația Lojigan anunța începerea proiectului privind „Reabilitarea și modernizarea CTVU”, iar acum, după câteva luni, s-a semnat proiectarea și execuția acestui proiect. Din pricina lipsei de investiții, cheltuielile cu încălzirea (consum gaz) la CTVU se ridicau la circa 90.000 de lei/lună, în lunile de iarnă. Principala problemă a fost lipsa întabulării, care a făcut imposibilă orice atragere de fonduri pentru o astfel de investiție. Administrația Lojigan a reușit să intabuleze și să pornească acest proiect european, atât de necesar pentru învățământul din Câmpia Turzii.


Astfel, lucrarea cu valoare totală de 11.741.730,00 lei care include și serviciile de proiectare este pregătită să înceapă.

Pentru prima dată, după 30 de ani, Colegiul Tehnic “Victor Ungureanu” va beneficia de lucrări majore de reabilitare, finanțate prin fonduri europene, obiectivul final fiind livrarea unor facilități educative moderne, destinate performanțelor educative ale colectivelor de elevi.

În conformitate cu proiectul inițial, vor fi executate următoarele lucrări:

– Lucrări de reabilitare a clădirii.
– Lucrările de reabilitare termică a clădirii cuprind: izolarea termică a părții opace a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare existente, reparații acoperiș înlocuire țiglă ceramică, realizare tavan casetat.
– Lucrările de reabilitare termică a sistemului de încălzire/ a sistemului de furnizare a apei calde de consum. Consumul de energie primară va fi asigurat din surse regenerabile, așa încât a fost prevăzut un sistem bazat pe captarea energiei solare.

S-au mai prevăzut de asemenea:

– Sistem de ventilație cu recuperare de căldură
– Reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat aferentă clădirii prin înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu LED
– Montarea unor sisteme inteligente de contorizare, urmărire și înregistrare a consumurilor energetice
– Repararea sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei, respectiv a sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei tip șarpantă.
– Refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție.
– Repararea/înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și/sau a colectoarelor de canalizare menajeră și/sau pluvială din subsolul clădirii până la căminul de branșament/de racord, după caz.
– Refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție.
– Refacere finisaje grupuri sanitare.
– Reamenajare curte exterioară prin lucrări de asfaltare a trotuarelor și refacerea racordului de apă-canal până la limita de proprietate a Colegiului.

Pentru clădirea sălii de sport s-au prevăzut următoarele lucrări de reabilitare și modernizare:

– Lucrări de reabilitare termică a anvelopei;
– Lucrările de reabilitare termică a sistemului de încălzire/ a sistemului de furnizare a apei calde de consum
– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice: sistem fotovoltaic pentru producție energie electrică;
– Lucrări de reabilitare/ modernizare a instalației de iluminat aferente clădirii: înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, de tip LED.

”Am spus-o de mai multe ori și repet: educația reprezintă unul dintre cei mai importanți piloni ai societății. Tocmai din acest motiv, în actualul mandat, administrația locală de la Câmpia Turzii a alocat cele mai mari sume din istorie pentru școlile și grădinițele din oraș, fapt relevat inclusiv de proiectele cu finanțare europeană pe care le-am propus spre implementare, iar aici mă refer la proiectul de construire a grădiniței noi, la proiectul de la Liceul Teoretic “Pavel Dan” și, inclusiv la proiectul de reabilitare a Colegiului Tehnic„Victor Ungureanu”. Prin proiectul de față vom transforma clădirea Colegiului Tehnic „Victor Ungureanu” din una energofagă într-una modernă, în care liceenii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru performanțe în educație.”, precizează Dorin Nicolae LOJIGAN, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Direcția Relații cu Comunitatea

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS