<
Actualitate

Vocea Cetățeanului. Niculina David: “Vreau să mi se facă dreptate”

La redacția Ziarului 21 s-a deplasat o doamnă din Cluj Napoca, pe numele său David Niculina, care deține o proprietate în comuna Ceanu Mare. Dânsa ne-a povestit problema cu care se confruntă, cu lux de amănunte.

Detaliile, le puteți urmări mai jos.

Rep.: Bună ziua. Să ne spuneți, vă rugăm, motivul pentru care ne-ați contactat?

David Niculina: Bună ziua! Mă numesc David Niculina, locuiesc în Cluj Napoca și am o proprietate în Comuna Ceanu Mare, de 20 de ani. Această proprietate a fost intabulată printr-o hotărâre judecătorească, în anul 2002 și în același timp am și un CF dar este fără forma geometrică a terenului. M-am gândit că aș putea să îmi construiesc o locuință pe acest teren, fiind o poziție frumoasă la strada principală, în Ceanu Mare. Ca atare, în martie 2020 am reactualizat extrasul CF, adică am făcut măsurători TOPO, ca să fac reactualizare CF în vederea obținerii unui certificat de urbanism. Terenul a fost îngrădit în urmă cu 17 ani cu gard viu, parțial, cu lemn la partea de stradă și lateral. Gardul viu mi-a fost parțial distrus, în partea dinspre cimitir, de către vecinul meu Gavrilă Oros, ca să poată să treacă cu tractorul sau cu mașina, să poată să-și ducă mizeriile de la animale, inclusiv să poată să-și are terenul din curtea dânsului. De nenumărate ori i-am atras atenția să nu îmi mai calce proprietatea, am luat atitudine în 2017, am făcut o sesizare la poliție, domnul agent a venit cu mine și a văzut urmele tractorului precum și gardul viu rupt, din spatele curții mele. Vreau să vă spun că această proprietate este la strada Principală, în comuna Ceanu Mare, iar ca vecini cum stai la strada principală, în fața casei, în partea dreaptă se află domnul Gavrilă Oros iar în partea stângă este o alee care duce către cimitir. Deci, o repoziționare a terenului nu se poate face, singura soluție ca acest teren să aibă o cotă parte de repoziționare ar fi pe aleea ce duce spre cimitir. Asta ar însemna că eu aș vrea să închid intrarea oamenilor în cimitir, poarta mică și porțile mari, pe unde intră și căruțele, și mașinile, și de acea intrare se folosește toată comuna.

În urma măsurătorilor TOPO de reactualizare, în martie 2020, având nevoie de la primărie de un DVG, mi s-a sugerat, mai mult ca și o impunere, să intabulez răzorul din fața casei, ca să am acești 3000 mp, pentru că măsurătorile TOPO au arătat că eu de fapt am 2957 mp, nu 3000mp. Bineînțeles că am întrebat specialiștii, nefiind un specialist în cadastru și măsurători TOPO, pe cei care au venit și au făcut aceste măsurători, și inclusiv alte 2-3 companii pentru că așa este la noi în România, trebuie să mai ai vreo 2-3 surse ca să fii sigur că într-adevăr sunt reale informațiile obținute ulterior. Toți cei 3-4 topometriști pe care i-am întrebat, mi-au spus că nu este posibil să se întabuleze răzorul, adică porțiunea din fața gardului care este, pentru că acesta aparține drumului județean, nici Consiliului Județean, nicidecum consiliului Primăriei sau Primăriei Ceanu Mare. Există deja o lucrare pe acest drum, pentru canalizare, se poate verifica, tot ce vă spun sunt date publice, nu este nimic privat și care nu se poate verifica. Deci, ca urmare a faptului că am reușit să pun o sârmă ghimpată legată de gardul cimitirului din spatele proprietății mele, această doamnă primar, Liliana Moldovan, mă hărțuiește.

Sunt un cetățean care plătește de 20 de ani, la timp, taxele comunei Ceanu Mare, și nu înțeleg ce înseamnă acest comportament de moșier aș putea să spun, sau ca să nu fiu atât de dură, al unui om ce este pus și plătit din banii contribuabililor, și care el de fapt, această doamnă primar Liliana Moldovan, ar trebui să fie în slujba și ajutorul oamenilor care plătesc taxe la primărie. Eu cred că în aceste momente grele prin care trecem cu toții având în vedere tot ce se întâmplă la nivel micro și macro nu doar în România ci în toată lumea, ar trebui să fim niște oameni cu bun simț și să ne atragem colaboratori, oameni care să investească, care să aducă un beneficiu atât celorlalți concetățeni și contribuabili care să promoveze comuna, să promoveze România, să promoveze sentimentul că aparții cuiva, fără să simți că de fapt ești hărțuit. Nu înțeleg ce rău am făcut, că până la urmă încerc să-mi protejez proprietatea pe care de 20 de ani, vecinul meu, domnul Gavrilă Oros, care nici măcar nu are terenul intabulat și nici nu este pe numele dânsului, este pe numele tatălui său, și cu această doamnă primar Liliana Moldovan, mă hărțuiesc.

Vă rog să îmi înțelegeți frustrarea și nemulțumirea, am fost la limita răbdării, de aceea am ales această soluție, și doresc să fie bine pentru toată lumea și lucrurile să decurgă într-un mod cât mai amiabil. Repoziționarea terenului ar însemna că eu ar trebui să închid porțile cimitirului ceea ce nu am dorit nici când am făcut reactualizarea CF-ului, de aceea, terenul meu, la ora actuală nu are 3000 mp ci doar 2957 mp, fapt pentru care am dat și declarație notarială că sunt de acord cu intabularea terenului având mai puțin cu 43 mp. Vă mulțumesc și în speranța că toată lumea va înțelege că drepturile și Constituția trebuie respectată, am luat această atitudine și doresc doar ca dreptatea să învingă. Mulțumesc frumos!” a declarat pentru Ziarul 21, dna Niculina David

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS