Actualitate

ZRHK TENAX Dobele, adversara echipei AHC POTAISSA TURDA în turul III al Cupei Challenge

În urma tragerii la sorți ce a avut loc la Viena, AHC Potaissa Turda și-a aflat adversarul din turul III al Cupei Challenge. Adversarii noștri vor fi letonii de la ZRHK TENAX Dobele.

Letonii au trecut în turul precedent de HB Dudelange, reușind două victorii: 27-24 în Luxemburg și 28-24 în Letonia.

ZRHK TENAX Dobele este campioana ultimelor două sezoane din Letonia. De altfel, în ultimele șase sezoane, ZRHK TENAX Dobele a câștigat campionatul de cinci ori. În acest sezon, ZRHK TENAX Dobele ocupă locul 3 al clasamentului, având o singură înfrângere (35-38 cu Celtnieks Riga – liderul clasamentului). De asemenea, letonii evoluează și în Liga Baltică.

Formația letonă mai are două participări în cupele europene. În sezonul 1997-1998 a fost eliminată în optimile de finală ale Cupei EHF de Pelister Bitola (Macedonia), iar în sezonul 2007-2008 a fost eliminată de UMF Stjarnan (Islanda) în turul 1 al Cupei Cupelor.

Letonii au un singur jucător străin în lot, Viktor Tarasenko (Rusia).

ZRHK TENAX Dobele evoluează, pe teren propriu, într-o sală de 1215 locuri „Sports Center Dobele”. La partida cu HB Dudelange din turul precedent, sala a fost aproape plină, fiind prezenți 1050 spectatori.

Orașul Dobele (aproximativ 11.000 locuitori) se află în regiunea Zemgale, la 77 km de capitala Riga, aproximativ o oră de mers cu mașina.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS