Interviu

Câmpia Turzii are CAMPION EUROPEAN și dublu CAMPION NAȚIONAL la popice! Dudaș Bogdan este un sportiv complet!

Deși situația sportivă nu este în cea mai bună formă în Câmpia Turzii,  deși vremurile în care sportul se facea din pură plăcere au apus demult, deși bani pentru susținerea lor, a sportivilor, nu prea sunt, iată că în Câmpia Turzii există un CAMPION EUROPEAN! Da! Ați citit bine! CAMPION EUROPEAN!

Este vorba despre Dudaș Bogdan, din Câmpia Turzii, care face performanță notabilă în acest sport, nu prea familiarizat cu municipiul nostru, POPICELE, însă adus în prin plan de acest tânăr polivalent.

Convocat frecvent la lotul național de popice, Dudaș a avut tot timpul rezultate notabile și a cucerit premii importante pentru el, echipa de club și echipa națională. Recent a fost desemnat dublu campion național la

Campionatul Național de Popice de la Hunedoara. Dacă este să ne referim la partea fotbalistică, Bogdan Dudaș joacă în acest moment la Spicul Luna, liga a V-a, însă până campionatul trecut a fost om de bază pentru CSM Câmpia Turzii, unde juca pe postul de atacant și a marcat multe goluri importante și și-a ajutat de foarte multe ori echipa.

Chiar fostul său antrenor, Valentin Șandru a declarat pentru Ziarul 21 următoarele: „Dudaș este un băiat cu calități native extraordinare, păcat că nu și le-a exploatat la alt ciclu (juniori) pentru că ajungea sus de tot. Dudaș era de Academia lui Hagi, la ce explozie a jocului deține. Un fotbalist complet”.

„Comoară locală”, așa l-aș caracteriza pe Bogdan! Doar atât să vă imaginați: Romania, Campioana Europeană la Popice, iar unul dintre cei mai importanți popicari este din Câmpia Turzii. Numele muncipiului Câmpia Turzii este cu siguranță dus și purtat de Bogdan peste tot pe unde merge, la toate competițiile la care participă.

Oricum, interviul este mic și scurt în comparație cu câte poate dovedi acest ambasador al municipiului Câmpia Turzii! Însă merită citit!

Adrian Soporan: Spune-ne câteva lucruri despre tine!

Dudaș Bogdan: Bună ziua! Mă numesc Dudaș Horațiu Bogdan, am 31 de ani, căsătorit, 2 copii minunați și o soție iubitoare și înțelegătoare

A.S: Când te-ai apucat de popice? Spune-ne câte ceva de istoricul echipei la care joci

D.B: De popice m-am apucat în anul 2003 la vârsta de 14 ani, și de atunci și până în prezent practic acest sport. De istoricul echipe ar fi multe de discutat, dar vreau să vă spun că suntem campionii României și ne putem mândri cu o medalie de aur pe plan extern, și mai exact, Campionii Europeni în anul 2015, și un loc 3 la Campionatul Mondial din Ungaria din anul 2013, cu lotul național de seniori al României

A.S: Explică-ne puțin jocul de popice

D.B: Jocul de popice este confundat de foarta multă lume cu bowling-ul, dar sunt două sporturi diferite. De exemplu, la popice sunt doar 9 popice și bila fără găuri, și sunt standard, la bowling 10 popice și bilele cu găuri, și de diferite dimensiuni. La sportul de popice joci efectiv o oră continuu, la bowling nu știu exact cu se joacă și cred că doar e mai distractiv. La popice trebuie să fi concentrat 100% timp de oră pentru a reuși performanță.

A.S: Care este cea mai favorabilă deplasare?

D.B: Cea mai favorabilă deplasare, pot să spun că a fost cea în care am câștigat Cupa Europei de care v-am amintit mai sus. Acuma de curând am ieșit dublu campion național la Hunedoara, unde la individual din 21 de participanți am reușit să câștig locul 1, și la proba de tandem, adică cu un coleg din echipa, am câștigat proba.

A.S: Fotbal sau popice?

D.B: Joc și fotbal și popice și nu pot să spun că prefer fotbalul sau popicele, pentru ca îmi plac amândouă și încerc sa dau totul la fiecare dintre ele.

A.S: Ce părere ai de sportul din oraș.

D.B: Sportul din Câmpia Turzii se pare ca este în scădere, din ultimele știri apărute în presa locală, dar sper ca se vor remedia lucrurile și vor întra pe făgașul normal, pentru că se dorește performanță și asta se vede mai ales la echipa de fotbal cât și la cea de volei.

A.S: Jucai fotbal la CSM Câmpia Turzii…

D.B: Nu mai joc la CSM din simplu fapt că am ales să stau mai mult timp cu familia, dar în viitor nu se știe…

A.S: Care este mesajul pentru tinerii

D.B: Mesajul meu pentru toți tinerii este să meargă să practice orice sport la care se pricep ei cel mai bine, pentru o viață sănătoasă și cu multe bucurii!!! Va mulțumesc!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS