Actualitate

Video. Conferința „Copilul cu nevoi speciale în contextul integrării sociale”

În data de 14 noiembrie, cu începere de la ora 12.00, s-a desfășurat o conferință organizata de Centrul de zi „Carine” în parteneriat cu Asociația Pro Assisto Câmpia Turzii.

Lavinia Saroși, șef centru Centru de zi „Carine”, Floriana Prahoveanu, presedintele Asociației Pro Assisto dimpreună cu Mihaela Oltean- Direcția de Asistență Socială și Medicină Cluj, Simona Anca- Centrul „Sf Irina” Turda, Claudia Crișan- UBB, și Anca Mercea- Centrul „Sf Maria” Cluj Napoca au fost speakerii acestei conferințe, una reușită după spusele celor prezenți.

Conferința face parte din În perioada noiembrie 2018- noiembrie 2019 s-a derulat campania „Singura dizabilitate este o atitudine greșită”, o campanie ce avea ca scop sensibilizarea comunității cu privire la nevoile de integrare acceptare și valorizare a copiilor și tinerilor cu dizabilități din -Câmpia Turzii.
Obiectivele atinse au fost următoarele:
-Conștientizarea comunității cu privire la nevoia de integrare socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități.
-Responsabilizarea comunității privind implicarea activă în procesul de integrare socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități
-Recunoașterea potențialului propriu al fiecărui copil și tânăr cu dizabilități.
-Valorizarea copiilor și tinerilor cu dizabilități și implicit a aparținătorilor în procesul de integrare socială

Parteneri în cadrul proiectului au fost Asociația Artiștilor Plastici, Centrul Local „Jhon Visser” Ceterașii Câmpia Turzii, Liceul Teoretic „Pavel Dan” și „SAMUS” Turda.

La eveniment a participat și edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, care a apreciat activitatea intensă și fructuoasă a acestui proiect și a ținut să precizeze solidaritatea cetățenilor din Câmpia Turzii.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS