Interviu

Care este secretul unui 10 perfect? Interviu cu Dan Teodora-Alexandra, eleva cu media 10 la bacalaureat

Eleva Dan Teodora-Alexandra de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” a reuşit o performanţă greu de atins: nota 10 la toate probele examenului de Bacalaureat 2018.

Dan Teodora-Alexandra a avut bunăvoința de a acorda un interviu Ziarului 21, în care a explicat secretul unui 10 perfect.

 

1.Adrian Soporan: Cine este Dan Teodora, eleva cu media 10 la bacalaureat?

Dan Teodora: În primul rând, bună ziua! Numele meu este Dan Teodora-Alexandra și sunt absolventă a Liceului Teoretic “Pavel Dan” din Câmpia Turzii. Mă consider o fată ambițioasă, aceasta fiind principala calitate care m-a ajutat să ating această performanță. În timpul liber, ca aproape orice adolescent, prefer să ies cu prietenii, să citesc, să mă uit la filme și încerc să profit la maxim de cei mai frumoși ani ai vieții.

 

2.A.S: Tocmai ai trecut cel mai important examen din viață, cu un 10 perfect. Care este secretul din spatele acestui 10?

D.T: Din punctul meu de vedere, motivația. Fără motivație și fără sprijinul familiei și al celor mai buni prieteni, nu aș fi reușit niciodată să rămân la fel de motivată pe parcursul acestui an școlar.

 

3.A.S: Cât timp te-ai pregătit pentru bacalaureat?

D.T: La română, am început să învăț cu doar 2 săptămâni înainte de BAC. Româna nu a fost niciodată punctul meu forte, mai ales subiectul III. Preferam să fac orice altceva în loc să învăț eseurile. Pe de altă parte, la matematică și la fizică nu am avut niciodată probleme și am învățat mereu din plăcere. La aceste două materii nu pot să spun că “m-am apucat cu x zile/ săptămâni/ luni înainte” pentru că mereu eram cu materia la zi.

 

4.A.S: Care au fost materiile preferate?

D.T: După cum am spus adineauri, matematica și fizica.

 

5.A.S: Care au fost profesorii care te-au influențat în acești 4 ani de liceu?

D.T: Vreau să le mulțumesc tuturor pentru toată răbdarea și devotamentul de care au dat dovadă, însă aș vrea să le mulțumesc în mod special celor care m-au pregătit pentru acest examen: Finica Oltean (română), Gina Farcaș (matematică), Ovidiu Deoanca (fizică). Fără sprijinul lor nu aș fi reușit să obțin 10! Mai mult, îi sunt recunoscătoare și doamnei Giurgiu Emilia pentru ajutorul acordat în vederea obținerii certificatului de limbă engleză Cambridge CAE.

 

6.A.S: Care sunt planurile de viitor?

D.T: Momentan, doresc să îmi urmez studiile la Facultatea de matematică-informatică din Cluj-Napoca. Cât despre ce voi face după terminarea acesteia, rămâne de văzut.

 

7.A.S: Care este mesajul pentru cei care urmează să susțină bacalaureatul?

D.T: Nu vă stresați! Nu este chiar atât de rău precum pare. Dacă sunteți în clasa a 11-a și vă gândiți că nu ați învățat mai deloc în acești 3 ani, credeți-mă că încă mai este timp. Consider că un an (clasa a 12-a) este suficient pentru pregătirea voastră.

 

8.A.S: Un gând pentru profesorii tăi?

D.T: Vă mulțumesc încă odată pentru tot ce m-ați învățat în acești 4 ani, pentru sfaturile pe care mi le-ați dat și pentru răbdarea de care ați dat dovadă. Sper să aveți aceeași răbdare și același devotament și cu generațiile care urmează!

 

9.A.S: Un gând pentru familie și pentru cei apropiați?

D.T: Vreau să le mulțumesc atât părinților, cât și celorlalți din familie care m-au susținut și m-au încurajat de fiecare dată când am avut nevoie. Celor mai buni prieteni, le mulțumesc pentru gândurile bune și sfaturile pe care mi le-au dat, puțini fiind cei care mi-au fost alături în tot acest timp.

 

Adrian Soporan: Iți mulțumesc pentru că ai împărtășit această bucurie cu noi și cu cei care ne citesc! Îți dorim din suflet mult succes în viață și multe reușite!

 

Photocredit: Lucian Anghel

 

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS