Interviu

Care este secretul unui 10 perfect? Interviu cu Florea Andreea, eleva cu media 10 la bacalaureat

Eleva Florea Andreea de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” a reuşit o performanţă greu de atins: nota 10 la toate probele examenului de Bacalaureat 2018.

Florea Andreea a avut bunăvoința de a acorda un interviu Ziarului 21, în care a explicat secretul unui 10 perfect.

 

 

1.Adrian Soporan: Cine este Andreea Florea, eleva cu media 10 la bacalaureat?

Andreea Florea: Andreea Florea este o fată simplă, dar cu visuri mărețe, mereu în căutare de absoluturi, care știe că nimic nu e imposibil atâta timp cât îți dorești cu adevarat și muncești pentru asta. Am fost elevă la Liceul Teoretic „Pavel Dan” și sunt membră a Ansamblului „Ardeleana” din Câmpia Turzii. Îmi place să citesc, să dansez, să călătoresc și să descopăr oameni frumoşi.

 

2.A.S: Tocmai ai trecut cel mai important examen din viață, cu un 10 perfect. Care este secretul din spatele acestui 10?

A.F: În ciuda aparențelor, examenul de bacalaureat este unul destul de complex care nu evaluează doar cunoștiințele tale în urma celor 4 ani de liceu, ci și capacitatea ta de a face sacrificii și de a-ți asuma responsabilitățile. Secretul din spatele acestui 10 este categoric, munca.

 

3.A.S: Cât timp te-ai pregătit pentru bacalaureat?

A.F: Pregătirea unui elev începe în școala primară și se termină la finalul clasei a XII-a. Unele materii mi-au atras interesul de la inceput, ceea ce m-a facut să le studiez permanent, iar altele le-am descoperit pe parcurs. Recunosc, însă, faptul că ultimul an de liceu a fost unul intens, în care m-am dedicat întru totul examenelor care au fost și urmează

 

4.A.S: Care au fost materiile preferate?

A.F: Când am ales profilul liceului, matematică-informatică, eram profund îndrăgostită de cifre, numere, ecuații și calcule, însă pe parcursul anilor am descoperit placerea de a citi si de a transpune în scris sentimente și trăiri, ceea ce a dezvoltat, inevitabil, preferința mea pentru literatură si implicit, română.

 

5.A.S: Care au fost profesorii care te-au influențat în acești 4 ani de liceu?

A.F: Sunt mulți profesori în Liceul Teoretic „Pavel Dan” cărora trebuie să le mulțumesc și care și-au lasat amprenta în educația mea și anume: dna profesoară de limba și literatură română, Diana Feurdean, dl profesor de fizică, Deoanca Ovidiu, dna profesoară de matematică Farcas Gina, dna profesară de franceză Claudia Kiraly și dna profesoară de engleză Petruta Adriana.

 

6.A.S: Care sunt planurile de viitor?

A.F: Urmează să susțin examenul de admitere la Facultatea de Drept din cadrul UBB, Cluj-Napoca.

 

7.A.S: Care este mesajul pentru cei care urmează să susțină bacalaureatul?

A.F: Sfatul meu pentru cei care urmează să dea bacul este să creadă în ei și în visurile lor, să lupte pentru ceea ce vor să ajungă și să nu se mulțumească cu puțin, pentru că doar așa vor reusi.

 

8.A.S: Un gând pentru profesorii tăi?

A.F: Vreau să le mulțumesc încă o dată foștilor profesori și să îi asigur că își fac meseria cu har si daruire.

 

9.A.S: Un gând pentru familie și pentru cei apropiați?

A.F:Mulțumesc familiei și tuturor celor care au crezut în mine și care m-au sprijinit. Merită din plin nota 10.

 

Adrian Soporan: Îți mulțumesc pentru că ai împărtășit această bucurie cu noi și cu cei care ne citesc! Îți dorim din suflet mult succes în viață și multe reușite!

 

Photocredit: Lucian Anghel

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS