Interviu

Cu nota 9,95 obţinută la BAC, Anamaria Săutean, a acceptat să vorbească cu Ziarul 21, într-un interviu interesant

Bacalaureat 2019 a situat Judeţul Cluj pe primul loc în ţară din punctul de vedere al promovabilităţii, iar 14 elevi au obţinut media 10. Câmpia Turzii, prin Liceul Pavel  Dan, a intrat într-un top select al mediilor obtinuţe la examenul maturităţii, cu peste 40 de medii cuprinse între 9 – 9,95. La doar 5 sutimi  de media 10, adică 9,95, Anamaria Săutean a obţinut în iulie 2019 cea mai mare medie din Câmpia Turzii la examenul de Bacalaureat. Eleva Liceului Pavel Dan a acceptat să vorbească cu Ziarul 21 despre performanţa sa.

Reporter: Bună  Anamaria, în primul rând felicitări pentru nota mare obţinută la BAC. Spune-ne te rog cât de muncită a fost această notă?

Anamaria Săutean: Bună ziua! Mulțumesc frumos! Nota obținută la acest examen este rezultatul celor 12 ani în care mi-am format un stil de a învăța.După părerea mea, acesta este primul pas spre o reușită. Ideal ar fi să înveți constant, nu pe ultima sută de metri.

Rep.: Cum ţi s-a părut examenul? Care ţi s-a parut cea mai grea proba?

A.S.: Examenul mi s-a părut accesibil. Cea mai grea probă, din punctul meu de vedere, a fost la limba și literatura română, deși am obținut nota maximă. Învățarea pentru subiectul al treilea a fost o adevărată aventură, limba romană nefiind una dintre materiile mele preferate.

Rep.: Cât timp a durat pregătirea pentru BAC?

A.S.: Învățarea pe parcursul anilor de liceu a reprezentat o pregătire realizată în mod inconștient cu privire la examenul final.

Rep.: Ai obţinut aproape 10 la BAC, spune-ne ce sacrificii presupune această notă?

A.S.: Sincer, nu consider că am făcut niciun sacrificiu, părinții mei spunându-mi mereu că eforturile mele vor fi răsplătite.

Rep.: Care sunt materiile tale preferate?

A.S.: Am o singură materie preferată și aceea este matematica, dar ironia sorții a făcut ca tocmai la această materie să obțin cea mai “mică” notă.

Rep.: Ce părere ai depre învăţământul românesc, în general?

A.S.: .Învățământ românesc este greoi și depășit. Se pune mult accent pe cantitatea de informații, dar acesta nu  este un lucru total greșit, având ca deviză “câte puțin din toate”.

Rep.: Ai 19 ani, care sunt pasiunile tale?

A.S.: Pasiunile mele sunt asemănătoare cu cele ale oricărui tânăr de vârsta mea, preferata mea fiind “Netflix and Chill”.

Rep.: Acum că ai încheiat perioada dificilă, cum vrei să iţi petreci vacanţa?

A.S.: Mai am puțin până voi încheia “perioada dificilă”, deoarece urmează examenul de admitere la facultate, dar pe urmă voi merge la mare împreună cu prietenii.

Rep.: Ce facultate vrei să alegi?

A.S.: Îmi doresc să fiu admisă la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, secția Automatică și Calculatoare.

Rep.: Unde te vezi peste 10 ani?

A.S.: Nu pot să-mi imaginez cum va fi viața mea peste 10 ani, însă sper să fiu o persoană realizată pe plan profesional și împlinită din punct de vedere emoțional.

Rep.: Care sunt profesorii care te-au marcat?

A.S.: Fiecare profesor are un rol important în dezvoltarea noastră, a elevilor. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru că m-au îndrumat pe parcursul acestor ani, dar mai ales părinților și surorii mele care m-au sprijinit necondiționat.

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS