<
Actualitate

Interviu cu Cătălin Grigoraș, directorul Teatrului Național Aureliu Manea din Turda: „Cu siguranță ne vom întoarce la normalitate”

Cătălin Grigoraș este un om profesionist și talentat. Pasiunea pentru a face ceva notabil întrece orice obstacol. Cătălin Grigoraș este omul de care partea actoricească din Turda avea nevoie. A reușit, prin multă muncă și dedicare, să formeze o echipă bine închegată și profesionistă de tineri actori. Optimist din fire, ne spune că este bine să vedem tot timpul, dar mai ales acum pe timp pandemic, partea plină a paharului. Oare așa să fie? Un interviu cu Cătălin Grigoraș, directorul T.N.A.M. Turda.

Rep.: Cum a fost anul 2020 pentru dumneavoastră și activitatea pe care dumneavoastră o conduceți la Teatrul Național Aureliu Manea din Turda?

Cătălin Grigoraș:

A fost un an atipic ca pentru mulți dintre noi, însă aș vrea să vorbim despre partea plină a paharului din acest an 2020 nu de cea goală, pentru căcu siguranță să ai spectatorii departe de tine sau să ai o barieră între tine și spectatori nu este confortabil. Să ai spectatori înjumătățiți sau să ai locuri limitate iarăși nu este confortabil dar am ajuns să spunem: bine că se întâmplă și așa. Și preferăm să jucăm de mai multe ori spectacolul, cum s-a și întâmplat când am avut premierea la „Conul Leonida față cu reacțiunea” și în sala studio, unde suntem acum, locurile sunt limitate. În loc de 80 de locuri sunt 30, și atunci cererea fiind foarte mare a trebuit să mai facem un spectacol în aceeași zi. Un an 2020 pe care l-am început bine, am avut turnee în ianuarie și februarie. În 15 ianuarie am devenit Teatrul Național Aureliu Manea, după care am început să plecăm în turnee prin Moldova, Muntenia, bineînțeles în Turda și prin împrejurimi. A venit data de 9 martie și ne-a lovit așa ca un trăsnet. Nu am crezut că o să fie atât de grav, cel puțin la nivelul cultural, această limitare dar se impune pentru că trebuie să fim în siguranță și trăim cu speranța că în anul 2022 dacă nu în anul 2021 lucrurile vor reveni la un normal din toate punctele de vedere cel puțin pe zona asta de educație-cultură, pentru că un popor fără educație și fără cultură este un popor fără identitate”.

Întregul interviu,  pe care  Cătălin Grigoraș l-a acordat  Ziarului 21, îl puteți citi de luni, 22 Februarie 2021, la toate punctele de difuzare a presei.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS