Interviu

Interviu cu Florinu’ dintre flori

Îl știe toată lumea, a auzit toată lumea de el, însă nu îi este cunoscută povestea de viață. Când suntem mici, visăm să devenim ceva, însă planul nostru nu este tot timpul asemănător cu planul lui Dumnezeu pentru noi. Visa să ajungă jucător de tenis, sportiv de performanță, însă viața i s-a întors 180 de grade. Florin este un om bun, cu sufletul mare. Îi place sinceritatea și… bunul simț. Mai multe, în interviul de mai jos.

A.S.: Cine ești Florin Rupa?

Florin Rupa: Numele meu este Rupa Florin, sunt căsătorit și am un baiat de 17 ani. Sunt născut și crescut în Câmpia Turzii și îmi place la nebunie ceea ce fac. Am impresia că Dumnezeu lasă pe pământ oameni cărora le rânduiește să facă bine și să-i facă pe alții să se simtă bine. Toată viața mea mi-a plăcut să-i fac pe alții să se distreze. Muzica cântată și succesul pieselor se raportează direct către ascultători. Dacă muzica e bună ai public, dacă nu, nu. Darul (talentul) primit de la Dumnezeu îl are fiecare om în parte.

A.S.: De la ce vârstă ai început să cânți la instrumente?

F.R.: În primul rând am început la vârstă de 7 ani să joc tenis de câmp, având satisfacții mari, copil fiind. Am obținut locul 1 pe județ, la categoria de vârstă 8-10 ani, mă vedeam mare tenisman, aveam toate calitățile, însă Dumnezeu a avut alt plan cu mine. Până la vârsta de 13 ani am făcut tenis după care am început să cânt la instrumente. Primul instrument a fost o muzicuță pe care mi-am cumpărat-o de la magazinul „Muzica”. Mai târziu am făcut parte din fanfara orașului și instrumentul la care am cântat la început a fost trompeta. Întâmplător am vazut un saxofon sub masă și i-am spus dirijorului Fredy, că vreau să cânt la saxofon. De aici a început nebunia. Dupa 6 luni de cântat cu saxofonul, am fost la prima nunta și am cântat.

Nu este foarte simplu să cânți la aceste instrumente, dimpotrivă. Cine zice că doar suflă în saxofon și face bani, este total greșit. Multe ore de repetiții, multe greșeli, multe ore dedicate studiului și multe bătăi în calorifer de la vecini.

A.S.: Cum a ajuns Florin Rupa, brand?

F.R.: Nu pot să spun că sunt un brand. Într-adevăr mă cunoaște multă lume dar asta nu te face automat brand. Sunt mic, în comparație cu marii artiști cu care am avut plăcerea de a colabora. Multă muncă și seriozitate, cred că dacă ai aceste două lucruri la bază, poți muta munții. Niciodată să nu te compari cu nimeni, doar să muncești non-stop. Dacă ai planuri mari și muncești și ești serios, o să poți ajunge acolo unde îți dorești.

A.S.: Ai plecat în Spania. Cât ai stat acolo și ce ai făcut?

F.R.: Am stat 10 ani în Spania. Am avut si acolo orchestră. Am lucrat în construcții și în cadrul primăriei din Altea. Să nu vă gândiți că am fost la birouri, nu tată, am măturat străzile. Nu este rușine să muncești, este rușine să stai degeaba și să primești mila altora. Cred că Dumnezeu m-a ajutat și mi-a oferit o cale, prin ceea ce știu să fac mai bine.

A.S.: Care a fost prima piesă înregistrată în studio și care sunt piesele tale de succes?

F.R.: Încep direct cu hitul „Rău mă dor, ochii mă dor”, care a fost un succes răsunător. Melodia are și în acest moment peste 8 milioane de vizualizări pe Youtube. Și culmea, lumea, la toate nunțile sau evenimentele la care particip, îmi cere să cânt această melodie chiar și de 3 ori.

O altă melodie foarte frumoasă „Viața trebuie trăită”, „Scoală Iancule din morți” „Asta-i pohta ce-am pohtit”, “Spune omule de ce” , ” Io-s Florinu’ dintre flori”. În repertoriul meu am de toate pentru toți și chiar dacă o anumită melodie nu se regăsește în repertoriu, se face pe loc!

A.S.: Ce artiști cu care ai colaborat ți-au intrat la suflet?

F.R.: Dacă ar fi să enumăr  artiștii cu care am colaborat de-a lungul timpului, ar însemna să umplem 4 pagini de ziar. În domeniul acesta, te întâlnești și cânți cu foarte mulți artiști pe care această țară îi are. Printre numele grele ale folclorului românesc pot aminti de Aurel Tămaș cu care colaborez și în acest moment. Aici e o întreagă poveste. Cu Relu Tămaș am început să cânt de la vârsta de 19 ani. Nu este schimbat, a rămas același om profesionist, dedicat muzicii și după părerea mea, dacă nu era Tămaș, noi nu prea aveam ce cânta acum la nunți.

Un mare respect port pentru Pr. Marius Ciprian Pop, un om binecuvântat de Dumnezeu cu mult har. Cuvintele și cântecele lui schimbă mentalități. Iar vibrațiile taragotului răsună mai puternic când sunt lângă el, parcă îmi oferă o putere imensă.

A.S.: Ce planuri ai în viitor?

F.R.: Nu am nici un plan. Mă rog lui Dumnezeu să îmi dea sănătate, să pot cânta și încânta publicul care mă apreciază și care nu mă apreciază. Cel mai mult îmi doresc să am sănătate iar restul, le rânduiește Dumnezeu. Am avut, am și voi ai avea credință în Dumnezeu pentru că fărăEl nu putem face nimic.

A.S.: Unde te găsește lumea?

F.R.: În momentul de față, cea mai mare promovare pe care eu consider că mi-o pot face, este la evenimentele la care particip. Pe Facebook, pe Youtube, însă lumea trebuie să vadă ceea ce poți, la evenimente. Acolo e greu’.

A.S.: Cine îți este compozitorul melodiilor?

F.R.: Marea majoritate a melodiilor le compun eu. Nu aș vrea să critic pe nimeni din breaslă, dar nu scot melodii pe bandă rulantă. Scot piese care să te ungă pe suflet. Inspirația îmi vine stând relaxat pe pat, înainte de a adormi.

A.S.: Cum vezi lumea artiștilor?

F.R.: :))) e ca politica zilelor noastre. Fiecare „votează” cu cine vrea. Nu se mai face diferența între muzică și artiști. Fiecare încearcă să cânte o melodie, două, și apare pe sticlă, unde are două variante. Ori se face de rușine ori ajunge „vedetă”. Folclorul trebuie protejat, altfel o să dispară. Ne dispar tradițiile, ne dispare muzica noastră dragă, apar tot felul de oameni care încearcă să cânte. Cu noroc, cu multă muncă în studio (efecte în voci), ei par cei mai mari artiști ai lumii.

A.S.: Ce proiecte ai pentru anul 2019?

F.R.: Am încercat să fiu pe placul tuturor, la toate evenimentele la care am participat, de aceea vreau să dau șansa celor care ma contactează pentru evenimentele lor, să aibă de unde alege. Pun la dispoziție o varietate de soliste, un pachet de soliste, plus formatia Florin Rupa.

Dintre cele cu care am colaborare vreau să amintesc pe Amalia Chiper, Adelina Boita, Iulia Bucur, Ioana Toma, Alexia Aștilean, Lavinia și altele.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS