Interviu

Portret de actor cu Călin Mihail Roajdă

Săptămâna aceasta am avut plăcerea de al avea ca invitat pe Călin Mihail Roajdă, actor al Teatrului “Aureliu Manea” din Turda.
Călin este originar din Sibiu, unde a şi terminat Facultatea de Teatru, avându-i ca îndrumători pe doamna Anca Bradu, Diana Fufezan şi Andreea Neacşu, tot la Sibiu făcând şi Liceul de Teatru. Pasiunea lui Călin pentru teatru a început încă din clasele mici, când se uita la televizor la diverse filme de acțiune “Cu Van Dame şi toți nebunii ăştia, şi am zis, bă aş vrea să joc şi eu în filme deastea, să mă vadă lumea” a spus Călin. Iar în clasa a 8-a a venit directoarea şcolii şi a întrebat cine vrea să meargă la teatru, iar Călin a întrebat “se face matematică?, iar directoarea a răspuns, nu prea! Ok, mă bag!” a răspuns atunci Călin. Şi aşa a ajuns la liceul de teatru, şi l-a absolvit. Nu a fost extraordinar de uşor, dar în final a mers mai departe.
Călin voia la un moment dat chiar să se înroleze în armată, primise adeverință de recrutare la liceu. A fost şi s-a plimbat pe la unități militare, dar după multe umblări, Călin nu a fost primit, nu s-au făcut recrutări pe motiv că “nu suntem în prag de război”.
În cele din urmă, Călin s-a angajat la o fabrică ce produce air bag-uri în Sibiu, a muncit acolo cam două luni şi jumătate.
Admiterea la Facultatea de Teatru a fost una spontană, era peste o săptămâna, iar Călin nu avea nimic pregătit. A mers la admitere pe role, a urcat pe scenă “monolog nu ştiam, poezie aşa ca ele, fabulă nici atât, am imitat ceva desene animate şi am cântat, aparent ăsta a fost motivul pentru care am intrat, am ştiut să imit destul de bine şi am cântat destul de bine” a mai spus Călin.
La Turda, a mai fost în 2014 să se angajeze, dar condițiile nu erau pe placul său, salariul era mic, plus de asta mai avea colaborări în Sibiu la care nu a putut renunța aşa uşor, pentru că au fost unele chiar importante.
Terminând colaborăriile din Sibiu, s-a plimbat puţin în lume, a călătorit prin Statele Unite ale Americii, China şi Rusia, a fost o experiență foarte interesantă, dar spectacolele nu se jucau atât de des şi nu îşi permitea să trăiască numai prin colaborări, fapt pentru care a trebuit să îşi găsească un job.
Din 2017, Călin este actor al Teatrului “Aureliu Manea” din Turda. Atunci şi-a început cariera în Turda. El se înțelege foarte bine cu echipa, toată echipa e tânără şi plină de speranțe, cu un director tânăr cu idei bune, cu un spirit frumos.
Pentru Călin viața de artist e una “mişto, adică nu m-aş vedea făcând altceva, mie mi-ar plăcea foarte mult să joc în filme, dar e mai greu un pic în țara noastră şi pentru că filmele din țara noastră nu sunt neapărat ce mi-aş dori eu şi ca să ajungi departe e mult de lucru, nu m-aş vedea făcând altceva, pentru că nici nu mă prea pricep, nu sunt genul de om care să funcționeze după un program fix de fabrică” a mai spus Călin. În teatru şti când ai repetiții, cunoşti oameni noi în fiecare zi, înveți câte ceva de la fiecare, te formezi altfel.
Lui Călin îi place ceea ce face, îi place să se considere un artist, îi place şi să cânte şi să fluiere, Călin fluieră tot timpul, în orice situație el fluieră, a învățat să fluiere când era mic de la bunicul său, fluieră încontinuu, poate să fluiere şi muzică clasică, ce aude fluieră.
În finalul interviului Călin ne invită la teatru, “cu drag, din suflet, la spectacolele Teatrului “Aureliu Manea” sunt nişte spectacole foarte frumoase, muncite, inedite, întodeauna teatrul are spectacole noi.” Ne invită pe toți la teatru, “să ne bucurăm împreună, să râdem împreună, să plângem împreună, să fim o familie că până la urmă acesta este teatrul: o mare familie!”
Vă aşteptăm la teatru !

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS