<
Judeţean

Comunicat de presă – 6 propuneri pentru bugetul judetului Cluj pe anul 2019

1. Invitarea lui Banksy, Adrian Ghenie, Dan Perjovschi și a altor artiști de talie națională și internațională pentru a desena zidul de la depozitul din Pata Rât, în curs de închidere, în cadrul unui proiect denumit „Antropocen. Costurile sociale și de mediu ale neoliberalismului”, derulat de Asociația Societate Organizată Sustenabil (SOS) și parteneri, prin care propunem ca Pata Râtul să devină una din principalele atracții turistice a județului Cluj în urma desegregării ghetoului și închiderii depozitelor neconforme, dar conservării lor muzeale, atât a rampelor cât și a locuințelor informale, ca exemplu pentru posteritate de „Așa nu”. Menționăm că Dan Perjovschi a confirmat participarea pentru a desena pe zid.


2. Anularea autorizației de construire pentru microhidrocentralele de pe Someșul Rece pe motiv de expirare a autorizației și investiții într-un studiu de fezabilitate privind regândirea zonei din perspectiva turismului ecologic și sustenabil.


3. Studiu de prefezabilitate și fezabilitate privind realizarea unui tren rapid între Câmpia Turzii și Cluj, în parteneriat cu autoritățile locale și Ministerul Transporturilor.  Studiu de prefezabilitate, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și Ministerul Transporturilor privind refuncționalizarea Mocăniței pe Valea Arieșului.

4. Despăgubiri pentru proprietarii privați din pădurea Hoia și bugetarea unui grup de lucru la nivel de județ pentru a dezbate cele mai bune modalități de conservare a pădurii și de renunțare la exploatări, în contextul în care pădurea are un rol vital de protecție pentru oraș și localitățile din jurul său și de asigurare a unei calități decente a aerului într-o aglomerație metropolitană din ce în ce mai poluată din cauza traficului auto. Amintesc că petiția pentru stoparea tăierilor abuzive în Pădurea Hoia Baciu este cea mai mare petiție clujeană, cu aproape 8 mii de semnatari: https://campaniamea.declic.ro/petitions/opriti-taierile-abuzive-din-padurea-hoia-baciu

5. Clujana – investiții în cercetare și dezvoltare, în parteneriat cu Consiliul Local, universitățile clujene și companii private, pentru linie tehnologică de reconversie a unei părți din deșeurile din Pata Rât în materiale pentru pantofi și adidași pe modelul Adidas, încurajând astfel economia circulară la nivelul Clujului. De asemenea, propun investiții într-un consiliu consultativ care să asigure rebrandingul fabricii Clujana.

6. Investiții în locul de joacă, care din cauza aparatelor stricate devine un pericol public, din curtea Spitalului Clinic pentru Copii de pe strada Victor Babeș.

Cu stimă,

Adrian Dohotaru, deputat de Cluj, 0740070531

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS