Lifestyle & Timp liber

Afacerile cu profil videochat continuă să fie prospere

Piata locurilor de munca in tara nu este una dintre cele mai prospere. Daca de regula totul se rezuma la lipsa salariilor decente, mai nou grija este si pentru ca lipseste forta de munca. Cu atat de multi tineri plecati in strainatate pentru un trai decent, in tara multe domenii raman cu un mare deficit de personal. Totusi in tot acest context ceva merge ca pe roate – domeniul de videochat.

Nu este poate o surpriza faptul ca videochatul este un loc de munca constant, ce poate promite stabilitate si castiguri bune, chiar foarte bune, raportat la piata muncii. Acest domeniu a devenit cu atat  mai serios si un competitor in randul angajatorilor pe masura ce contextul legal al activitatii de acest gen a devenit reglementat. Mai apoi, studiourile care au stiut sa investeasca masiv in aceasta afacere au cunoscut succes pe parcurs, capatand experienta si invatand sa se perfectioneze in domeniu, alaturi de fetele angajate.

Putini stiu ca videochatul a adus tara pe culmile succesului. Paradoxal oarecum, dar Romania a fost declarata lider mondial la capitolul videochat. Aici s-a cladit o industrie a nisei si se pare ca in continuare lucrurile sunt prospere. Cum se explica asta?

Win-win

Se poate spune ca afacerea de acest gen este un soi de win-win. Cu alte cuvinte, pe masura ce studioul cunoaste succes, modelele lor sunt premiate, mai bine remunerate si au parte de conditii avantajoase. O demonstreaza un studio videochat Bucuresti, Luxury Studio. Locatia este amenajata cu bun gust, cu camere individuale pentru fete. Acestea lucreaza in 3 schimburi, ceea ce permite ca echipa sa fie una destul de mare.

Devenit un premiat si un rasfatat al domeniului, cu numeroase distinctii, Luxury Studio isi permite sa ofere fetelor salarii de invidiat. Sunt venituri substantiale, garantate. Ofera si bonusuri, toate drepturile legale ce reies din colaborarea pe baza de contract si investesc in modele din toate punctele de vedere – partea de training asigurata oricarei fete, de la bun inceput.

Activitatea din videochat are ca public tinta tarile dezvoltate

Un alt factor important este ca videochatul se adreseaza publicului extern. Studiourile sunt localizate in tara si de regula concentrate in marile orase. Dar activitatea in sine este exclusiv online si se adreseaza publicului extern. Acest context inseamna dublu avantaj – pe de-o parte este vorba de faptul ca activitatea fetelor nu este cunoscuta pe plan local, profilul lor din cadrul platformelor specifice nu este posibil de gasit prin acces din tara. Un alt avantaj este faptul ca publicul strain este de regula din tari dezvoltate, cu o putere financiara care, desigur, tine aceasta afacere pe roate.

Asadar, sub o forma sau alta, videochatul a gasit in tara un loc perfect pentru a se dezvolta. Conceptul a fost dezvoltat peste tot in lume, preluat de cei care au dorit sa investeasca in asta si iata ca acum rezultatul consta in faptul ca sunt studiouri care se pot numi prestigioase, lideri de piata si nume de reper in acest domeniu.

Conditii de angajare

Curios sau nu, pentru a rezolva problema celor care ar putea motiva ca nu au experienta si de aceea nu aplica pentru acest job, studiourile de videochat aplica altfel de strategii la angajare. Spre exemplu se preocupa de ideea fetelor si le numesc modele, le asigura acestora training si astfel nu au deloc pretentia ca acestea sa aiba experienta. Nu va conta catusi de putin nici daca au mai lucrat inainte, dar trebuie neaparat sa fie majore.

Mai apoi, in vederea angajarii cer minime cunostinte de folosire a pc-ului si cunoasterea limbii engleze, avand in vedere ca activitatea se refera la conversatii cu public strain. Asadar, in contextul in care fetele nu trebuie sa duca o lupta acerba pentru a demonstra cine stie ce abilitati si cunostinte, este un job accesibil. Este rasplatit cu venituri destul de mari, un factor ce de altfel determina multe fete sa porneasca pe acest drum.

Videochatul ramane totusi intr-un con de umbra si este vazut drept oportunitate de a face o cariera umbrita de conceptul clasic conform careia nuditatea nu da bine la imaginea unei femei. Un subiect de acest gen este discutabil si imparte lumea in doua tabere, dar cert este ca videochatul este o afacere prospera, in continuare.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.