<
Artă / Cultură

Noaptea Muzeelor la Câmpia Turzii, ediția cu numărul “zero!”

“Noaptea muzeelor la Câmpia Turzii, ediția cu numărul “zero”, pentru că de aici vom începe să construim, iar de la anul, cu puțin noroc, vom fi înscriși în circuitul muzeal, iar din acel moment vom fi cu totul altfel”, a fost mesajul transmis din Ungaria de către primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan , mesaj care a deschis noaptea muzeelor de la Câmpia Turzii.

În altă ordine de idei, eforturile Consiliului local și ale primăriei Câmpia Turzii prin serviciul cultural sunt de apreciat pentru munca depusă pentru ca și Câmpia Turzii să se alinieze marilor orașe din țară în ceea ce înseamnă Noaptea Muzeelor, un eveniment de succes european, desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la cea de-a 13-a ediţie.

Astfel, istoricul muzeului a fost prezentat de către profesor Cristina Șopterean, după care Carmen Nemeș a făcut o: ”Prezentare fond de carte” – ”Fondul personal de cartea Mircea Nicolae Nemeș” și importanța pentru istoria locală a municipiului.

Cei prezenți la Noaptea Muzeelor de la Câmpia Turzii s-au mai putut bucura și de o expoziție de artă vizuală a elevilor de la Cercul de pictură al Clubului Copiilor Câmpia Turzii, coordonator profesor Mircea Viorel. Recitalul susținut de către Ioana Racolța, artista din Câmpia Turzii cu o voce minunată a rupt ropote de aplauze în curtea muzeului Prima Școală Românească 1879.

Seara s-a încheiat cu un concert de muzică clasică, susținut de ”Ansamblul Baroc Transilvania”.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS