Artă / Cultură

Turdeanca Sandra Doja, la prima expoziție

Sandra Doja, turdeanca ce la locul de munca prinde infractorii, iar în timpul liber creează opere de artă, se află la prima expozitie personală. Pâna la data de 24 aprilie, operele de artă alcătuite din picturi și sculpturi pot fi văzute la Biblioteca Centrală Universitară, în expoziția denumită: „Arta metalului si pictura realistă”

Expoziția este organizată cu ocazia Zilei Poliției Române!

Sandra Doja, a fost elevă a Liceului de Arte Plastice „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, după care a urmat Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din același oraș, promoția 2014-2016, iar în prezent este agent de poliție în cadrul IPJ Cluj, Poliția Municipiului Turda, Biroul de Investigații Criminale.

“Pasiunea mea pentru artă a început de la o vârstă fragedă, iar acesta este motivul pentru care am urmat liceul de arte. În anul 2010, fiind în clasa a 9-a, pe lângă desen, pictură sau modelaj, materii pe care le studiam la școală, am vrut sa fac ceva diferit, spectaculos și mai puțin întâlnit. Fiind pasionată de cai, am căutat diferite picturi, desene sau sculpturi cu cai, iar atunci am descoperit-o pe Heather Jansch, o artistă britanică, ce realizează cai din crengi. Acele linii care alcătuiesc sculpturile m-au inspirat să găsesc un material, cu ajutorul căruia pot crea niște sculpturi unice, motiv pentru care am ales sârma. Iar în anul 2010 am realizat prima mea sculptură din sârmă, pe care o pot numi chiar instalație, de aproximativ 10 x 12 cm, reprezentând un căluț și pe care l-am dăruit drept cadou unei prietene foarte dragi. În timp am creat și alte sculpturi cum ar fi cățeluși, pisică, girafă, pasare, dar în special cai.

Cea mai mare realizare a mea a fost la sfârșitul liceului în anul 2014, când am realizat un cal de dimensiuni naturale ale unui ponei, pe care l-am amplasat pe o pânză de 120 cm x 80 cm, reprezentând lucrarea de diplomă”, a declarat Sandra Doja, pentru EdițiaDeDimineață.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS