Lifestyle & Timp liber

Ce trebuie să știm despre o bronzare la solar

A venit vremea plajei, cele mai multe femei preferă să aibă deja un bronz al pielii înainte de prima întâlnire cu soarele la plajă. Astfel saloanele de bronzat sunt mereu pline fie că este vorba despre extrasezon fie că este vorba chiar de sezon cu soare.

Timpul tot mai limitat, programul încărcat face ca doamnele să aleagă cu ușurință saloanele de bronzat, pentru obținerea bronzului perfect.

Ce trebuie să știm despre un solar înainte să-l alegem?!

Solarul este o incintă prevăzuta cu tuburi de neon, care emit raze ultraviolete. În timpul expune­rii la UV, melanocitele secretă melanina ­care este o substanță cu rol fotoprotector, de culoare brun închis.

Spre deosebire de soare, în solar nu se produc „explozii“, deci este exclusă posibilitatea iradierii (mai ales dacă solarul are emisie controlată și filtre de îngustare a spectrului); timpul de expunere, zonele și intensitatea expunerii sunt controlate și dozate științific, în așa fel încît efectele negative ale expunerii UV sunt minimizate. În plus, în solarele moderne nu există infraroșii.

Nu e nevoie să folosești creme ecran la ședintele de solar. În schimb, se recomandă folosirea acceleratorilor de bronzare: conțin melanina (accelerează procesul de bronzare), agenți de hidratare (previn deshidratarea excesivă) și antioxidanți (previn formarea ridurilor).

Nu se recomandă a se face duș sau baie cu o oră înainte și doua ore după expunerea la solar, deoarece se distruge mantaua acidă a pielii și pot apărea iritații și arsuri.

Este esențial să-ți protejezi ochii de UVA (provoacă arsuri de retină, favorizează formarea cataractei). Efectele apar în timp, sunt cumulative și permanente. Saloanele de bronzare trebuie să pună la dispozitia clientelei ochelari speciali de protecție.

Nu lăsa să treaca prea mult timp între ședințele de bronzare, dar ia în considerare faptul că trebuie să treacă un interval de 48 de ore pentru ca bron­zul să se instaleze. Frecventa vizitelor la solar se stabilește în functie de tipul de piele. In general, cinci ședinte repartizate pe parcursul a doua săptămâni ar trebui să-ți asigure un bronz profund și uniform.

Înainte de a intra în solar interesează-te când au fost schimbate tuburile ultima dată (cu cât sunt mai noi, cu atât solarul e mai eficient). Producătorii garantează funcționarea optimă pentru 800-1000 de ore. Un tub are eficiență maximă în primele 150 de ore de funcționare.

Un solar modern e prevăzut cu filtre speciale, pentru a emite numai lungimile de undă permise, aer condiționat pentru a evita supra­în­călzirea și alte dotări suplimentare (aromatera­pie, meloterapie).

Există însă un astfel de salon de bronzat în zona noastră?

Răspunsul este DA, există, în curând cel mai performant STUDIO DE BRONZAT își va deschide porțile pentru doamnele și domnișoarele dar nu numai din Câmpia Turzii și împrejurimi.

Primul STUDIO DE BRONZAT din Câmpia Turzii și cel mai performant Studio de Bronzat din zona Turda-Câmpia Turzii-Luduș, își va deschide porțile în curând, aparate de bronzat noi, ultimă generație, marca Luxura, unul dintre cele mai apreciate branduri din acest domeniu din Germania sunt acum în Câmpia Turzii.

Despre Luxura X10 este în mod clar produsul cel mai sofisticat din gama de aparate de bronzat. Combinația sa de design și eficiență oferă o experiență extraordinară de bronzare. Luxura X10 nu numai că arată foarte bine, tunelul spațios oferă, de asemenea, un plus de confort. În timp ce vă bronzaţi cu capacul aparatului închis, vă puteţi simţi confortabil şi liber.

STUDIO CREME SUN în curând în Câmpia Turzii!

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS