De la cititori

Mesajul turdenilor pentru administrația turdeană după obținerea locului 1 în competiția SUMP AWARDS/video

Municipiul Turda a fost nominalizat, alături de Manchester și Milano, între finaliștii competiției pentru Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă 2018, la categoria SUMP Awards (Sustainable Urban Mobility Planning). Competiția se desfășoară la nivel european și este organizată de Comisia Europeană. În fiecare an sunt premiate eforturile depuse de administrațiile locale pentru a promova mobilitatea urbană și administrațiile locale cu cele mai bune planuri de mobilitate urbană. Turda a câștigat locul 1, câștigătorii fiind anunțați și premiați la Bruxelles. Premiul a fost ridicat de primarul municipiului Turda, Cristian Octavian Matei.

Am câştigat!!! Turda a obținut locul 1 în competiția SUMP AWARDS, pentru cel mai bun plan de mobilitate urbană durabilă, la nivel european. A fost o competiție strânsă, între 2500 de oraşe, în finală ajungând Turda, Manchester şi Milano. În această seară la Bruxelles a avut loc ceremonia în care au fost anunțați şi premiați câştigătorii, iar noi suntem campionii Europei! Mulțumesc întregii echipe! Este un real succes, o foarte mare realizare! Turda este din nou în prim plan la nivel internațional!”, a declarat Cristian Octavian Matei, primarul municipiului Turda.

 

Ziarul 21  a ieșit din nou în stradă pentru a asculta mesajul turdenilor pentru marii câștigători:

“Îl felicit pe domnul primar pentru tot ce a făcut”, fost mesajul unei turdence uimită de o așa victorie a Turzii.

“Am un mesaj de felicitare pentru administrația orașului, pentru primărie și bineînțeles pentru primarul nostru care este un bun gospodar și văd că toate lucrurile în oraș merg înspre bine și vrem să fie cât mai bine în orașul nostru”, a fost mesajul unui turdean care a aflat rezultatul Turzii pe planul de mobilitate urbană.

“Mesajul meu către câștigători este să o țină tot așa”, a fost mesajul unui alt turdean, completat de un altul: “Felicitari și la mai mare și cât mai multe realizări!”

“D-le, să continuie tot așa și să mai facă ceva și pentru Turda”, a fost mesajul unui alt turdean.

Turda a fost cea mai apreciată de juriu pentru viziunea de planificare clară și inspirată și pentru o strategie de finanțare bine structurată. Toate orașele desemnate finaliste au fost selectate de un grup independent de experți în domeniul mobilității și al transporturilor.

Campania EUROPEAN MOBILITY WEEK se desfășoară în perioada 16-22 septembrie în fiecare an, oferind orașelor posibilitatea de a testa alternative de transport durabile. Prin încurajarea cetățenilor de a alege moduri de transport durabile, cum ar fi mersul pe jos și ciclismul, se urmărește scăderea emisiilor de carbon,  îmbunătățirea calitatății aerului și transformarea zonelor urbane în locuri mai plăcute de a trăi și de a lucra.

2017 a fost cea mai de succes ediție a EUROPEAN MOBILITY WEEK până în prezent, cu participarea a peste 2.500 de orașe.

Primăria Municipiului Turda a depus în anul 2017 cererea de finanțare europeană pentru 4 coridoare de mobilitate urbană, proiect care prevede modernizarea completă a arterelor de transport în comun, asfaltarea străzilor principale, achiziționarea de mijloace de transport în comun electrice, modernizarea stațiilor și crearea pistelor de biciclete.

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS