De la cititori

Ziarul 21 a stat de vorbă cu turdenii. Cât de important este teatrul pentru Turda/video

Cu toții știm cât de important este educația și cultura într-o societate, iar când vorbim de cultură automat ne ducem cu gândul și la teatru. Pentru că teatrul turdean a cunoscut o explozie (și aici nu exagerăm deloc) de când s-a schimbat conducerea. Putem aminti aici Festivalul Internațional de Teatru de la Turda, punem aminti aici punerea în funcțiune a curții interioare a teatrului care era în trecut doar un loc de depozitare a resturilor de construcții, transformându-se prin multă muncă și dăruire într-o terasă minunată, dar și multitudinea de spectacole și evenimente în care actorii teatrului au coborât printre turdeni.

Ziarul 21 a ieșit de asemenea în stradă printre turdeni pentru a le asculta părerea despre teatru în general și despre activitatea teatrului din Turda în special.

“Este foarte important pentru noi, pentru copiii noștri dar și pentru nepoți, iar în al doilea rând ducând nepoții la teatru îi pregătim pentru piesele de teatru pentru adulți…” a fost reacția primei doamne intervievate.

“Teatrul este foarte important, este o instituție pentru cultură, pentru tineret în special, noi pensionarii am lăsat-o mai moale… dar pentru tineret este foarte educativ și în special chiar din clasele primare să frecventeze această instituție”, a fost recomandarea celui de al doilea turdean intervievat.

“În iarnă am văzut tineri care frecventau teatrul, dar, să nu uit, în toamnă, teatrul afară în aer liber a fost extraordinar, modul de organizare și cum or aranjat afară a fost extraordinar”, a fost completarea primei turdence intervievate.

Printre cei intervievați am avut bucuria să aflăm că și copiii de grădiniță s-au putut bucura de întâlnirea cu actorii turdeni: “Am văzut Punguța cu doi Bani”, a fost răspunsul unui copil de 4 anișori, vizibil emoționat, răspunsul fiindu-i suflat de bunica lui, care de asemenea a avut o părere despre activitatea teatrului: “O părere bună, benefic pentru copii, pentru tineret, și să o țină tot așa”, a fost recomandarea dânsei.

“O activitate foarte frumoasă, a făcut ceva foarte frumos domnul director Cătălin Grigoraș, și eu sunt jumătate sibian, și el (n.r. Cătălin Grigoraș) este tot sibian…, s-a schimbat în Turda foarte mult, e o schimbare mare, deci anul trecut a fost Festivalul Internațional de Teatru și s-a făcut un lucru foarte frumos… în aer liber, piese de teatru, am avut ocazia să văd piese de teatru afară…”

Ziarul 21 a luat părerea la rece a turdenilor despre importanța teatrului într-o societate în general dar și despre activitatea teatrului Aureliu Manea din Turda în special, nu întâmplător, ci în contextul unui interviu pe care directorul teatrului Aureliu Manea din Turda, Cătălin Grigoraș a fost de acord să-l acorde pentru Ziarul 21, în cadrul rubricii 10… cu Adrian Soporan.

Despre munca teatrului, despre schimbarea la față a teatrului, despre apropierea de turdeni a actorilor, despre marea reușită “Festivalul Internațional de Teatru” de la Turda dar și despre proiectele în desfășurare și proiectele viitoare, puteți citi în interviul din Ziarul 21 de luni, 19 martie, la toate punctele de difuzare a presei.

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS