Fotbal

Andrei Pintilie, antrenorul CMS-ului din Câmpia Turzii a obținut licența B UEFA

25 de cursanți din toată țara au obținut licența B UEFA de antrenor, după un curs care s-a întins pe durata a patru luni şi a fost  împărţit în patru module, organizat de Federația Română de Fotbal

Examenul de admitere a fost unul foarte greu, au fost 2 pe un loc însă doar 25 au fost locurile disponibile.

Cei 25 de cursanţi sunt: Cătălin Cursaru, Andrei Petru Pintilie, Laurenţiu Irinel Ionaşcu, Sergiu Bar, Vasile Maftei, Andrei Iulian Popescu, Iulian Olteanu, Daniel Ciprian Mahu-Moisii, Gheorghe Alin Pufu, Emil Nanu, George Cornel Ţălnar, Relu Valentin Ţurai, Paul Rus, Ion Robert Catană, Daniel Alexandru Jac, Octavian Alexandru Dragomir, Vlad Constantin Ioniţă, Iulian Nedu, Victor Olenic, Ciprian Andrei Ana, Răzvan Vasile Dan, Gelu Gicu Ghiţă, Tudorel Burlui, Cristian Vrânceanu, Gabriel Ilie Cotoara.

Printre profesorii  care au predat cursanților putem aminti câteva nume: Valentin Sinescu, Răzvan Rotar. Mihai Stoichiță, Cosmin Contra, Mirel Rădoi, Țiți Dumitriu, Țicleanu, Sânmărtean.

Andrei Pintilie, a acceptat să ne ofere un scurt interviu din postura de proaspăt licențiat UEFA B

Rep.: Ce înseamnă licența B UEFA pentru cariera ta de antrenor?

Andrei Pintilie: Pentru cariera mea a insemnat foarte mult participarea la aceste cursuri pentru că am învățat multe lucruri noi și perfectionând lucruri pe care deja le știam și le aplicam. Mi-a revenit pofta de a antrena de a munci. Am avut multe de învățat de la niște antrenori enormi adevărați profesioniști în fotbal Profesori: Țiți Dumitriu, Mihai Stoichiță , Cosmin Contra, Mirel Rădoi, Aurel Țicleanu, Valentin Sinescu, Răzvan Rotar.  Trebuie să îi mulțumesc fratelui meu care m-a convins să mă înscriu la aceste cursuri pt că în iarna am hotărât să fac o pauză să nu mai antrenez pentru o perioada (nu știam cât va dura această pauză) și practic el a tras de mine să încep acest drum pentru perfecționare în fotbal.  Acesta e primul pas e clar că va urma și licența A pesntru că îmi doresc acum să fac carieră din antrenorat.

Rep.: Cât de utile au fost sfaturile lui Mirel Rădoi?

A.P: Sfaturile lui Mirel Radoi m-au ajutat foarte mult, ne-au ajutat de fapt pe toți cei care am participat la aceste cursuri, practic de la fiecare mare antrenor am putut să extragem acel ceva care ne va ajuta să progresăm pentru că fiecare antrenor are o viziune proprie despre fotbal

Rep.: Cel mai util sfat primit?

A.P: Cel mai util sfat pe care l-am învățat e că fiecare antrenor trebuie să își dezvolte propria viziune despre jocul de fotbal pe care să o dezvolte în permanență pentru că jocul de fotbal de la an la an este tot mai complex

Rep.: Cât de greu a fost examenul final?

A.P: Examenul pentru obținerea licenței B UEFA a fost unul foarte dificil sincer mă și așteptam la acest lucru deoarece pe toată durata modulelor nivelul de pregătire a fost foarte ridicat.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS