Fotbal

Video. Asemănare izbitoare între turdeanul Erick Oltean Patrick și Carles Puyol

Sticla Arieșul Turda l-a promovat la echipa mare pe tânărul Patrick Erick Oltean, care în meciul de cupă cu Sănătatea Cluj a și marcat spectaculos unul dintre golurile turdenilor

Nu am putut însă să nu remarcăm asemănarea izbitoare cu celbru fotbalist spaniol Carles Puyol.

Carles Puyol a început să joace fotbal în localitatea sa natală, La Pobla de Segur, un sat de 3000 de locuitori, ca portar. Datorită unei accidentări la umăr, Carles a fost nevoit să renunțe la această poziție, continuând să evolueze pe postul de atacant. A declarat că în tinerețe „părinții mei erau sceptici în legătură cu viitorul meu ca fotbalist, încurajându-mă să mă țin de școală.”[3]

În 1995, la vârsta de 17 ani, a ajuns la tineretul Barcelonei, unde a început să joace mai des pe postul de fundaș dreapta. După un an, a trecut la FC Barcelona B, echipa a doua a clubului, unde, după un singur meci în care a marcat un gol în sezonul 1996-1997, au urmat două sezoane în care a evoluat în 74 de partide pentru echipa secundă a clubului catalan și a marcat 3 goluri.

În anul 1999, după încă opt meciuri jucate pentru Barcelona B, Puyol a fost remarcat de către antrenorul olandez al lui FC Barcelona, Louis van Gaal, care l-a promovat la prima echipă. A debutat pentru FC Barcelona pe 2 octombrie 1999, într-un meci împotriva celor de la Real Valladolid.[4] Meciul s-a încheiat cu victoria echipei lui Puyol, scor 2-0,[4] iar Puyol a continuat să joace la echipa mare, bifând 24 de apariții în acel sezon.

În următorul sezon pentru Barca, Puyol a jucat în doar 17 partide. În sezonul 2001–2002 a evoluat în 35 de paride în Primera Division pentru Barcelona a fost desemnat cel mai bun fundaș dreapta din Europa și a fost selecționat pentru a evolua la Campionatul Mondial de Fotbal 2002. A evoluat și 10 partide în cupele europene, primele sale apariții în competiții găzduite de UEFA, și a marcat primele sale două goluri oficiale pentru Barcelona, ambele în La Liga.

La finalul sezonului 2004-2005, în care a jucat în cele mai multe partide în Primera pentru Barca, 36, Puyol a câștigat primul său titlu de campion al Spaniei. A fost, la fel ca în 2002, numit în echipa anului întocmită de UEFA, de data aceasta însă din postura de fundaș central.

La finalul sezonului 2005-2006, Carles Puyol a câștigat, alături de Barcelona, Liga Campionilor, după o finală în care a învins formația engleză Arsenal cu scorul de 2-1. În același sezon, a câștigat al doilea titlu de campion în Spania, precum și Supercupa Spaniei. A fost, pentru prima oară, declarat cel mai bun fundaș din Europa. (Wikipedia)

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS