<
Fotbal

Patronul clubului de fotbal CFR Cluj, Neluțu Varga, a fost internat de urgență la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca

Patronul clubului de fotbal CFR Cluj, Neluțu Varga, a fost internat de urgență la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca. Potrivit unor surse medicale citate de publicația Foaia Transilvană, Varga a suferit un atac cerebral, fiind în stare inoperabilă, cel puțin pentru moment.

Medicii clujeni au luat decizia de a-i induce medicamentos patronului de la CFR Cluj o stare neuro-vegetativă, fiind practic într-o comă indusă. Manevra medicală are rostul a de calma spasmul cerebral și de a evita extinderea daunelor cerebrale suferite, ca urmare a unei stări de stres.

A fost efectuat un prim examen tomograf/RMN, care a indicat că cea mai bună conduită terapeuetică pentru moment este inducerea acestei stări de neuro relaxare, urmând ca în viitoarul apropiat, medicii să ia și alte decizii. Urmează o reevaluare la 4-7 zile și un nou control RMN/computer tomograf pentru a vedea dacă leziunile cerebrale, persistă sau au dispărut, notează sursa citată.

În momentul în care Neluțu Varga a ajuns la spital i-a fost deja afectată funcția cerebrală care controlează vorbirea dar și parte din echilibru. Acest lucru indică un atac cerebral în zona creierului mic.

Cazul ar fi fost preluat de neurochirurgul Ștefan Florian, iar surse medicale susțin că finanțatorul campioanei ar fi suferit un atac cerebral și că ar fi într-o stare neuro-vegetativă indusă medicamentos.

Omul de afaceri va fi reevaluat în cursul săptămânii viitoare printr-un control RMN. Această măsură ar urma să indice dacă leziunile cerebrale persistă sau nu.

Un apropiat al lui Varga a confirmat problemele pentru sursa citată: ”I s-a făcut tromboliză. A ajuns foarte repede la spital, în timp util, și medicii au reușit să îi facă tromboliză.

Am înțeles că este un tratament de ultimă generație. El a ajuns la spital și nu mai putea vorbi și avea mici probleme de echilibru. El este acum sub supravegherea medicilor”.

  • Tromboliza este o metodă terapeutică ce costă în injectarea intravenoasă a unei substanțe care dizolvă cheagul de sânge problematic. În cazul accidentelor vascular-cerebrale, tromboliza permite pacientului tratat la timp remisia completă a deficitului neurologic fără sechele.

Medicul Ștefan Florian a evitat să discute direct despre starea pacientului: „E spre bine. Își revine. E pe drumul cel bun”.

Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, a anunțat vineri, înaintea meciului cu Rapid, că starea de sănătate a lui Ioan Varga este mai bună.

Petrescu a precizat că rezultatele slabe înregistrate de CFR Cluj în startul sezonului 2022-2023 au provocat aceste probleme medicale.

“Din păcate, au fost momente grele și pentru patronul echipei. Știu că e mai bine (n.r. – Ioan Varga, patronul clubului) și în curând va fi lângă noi, sănătos. Cu toții trebuie să ne rugăm să fie cât mai repede, pentru că, fără patron, nu știu unde era acest club acum.

Cinci ani la rând a tot investit, echipa a câștigat. Cred că din cauza fotbalului e acolo unde este, pentru că își dorește foarte mult să câștige. Suntem alături de el. Din ce am înțeles, e mult mai bine”, a spus Dan Petrescu, în cadrul unei conferințe de presă.


Recent, președintele clubului CFR Cluj, Cristi Balaj, a dezvăluit la Digi Sport că finanțatorul campioanei se confruntă cu probleme medicale.

“Nu știu de unde are atâta putere, dorință, înțelegere. Stăteam și mă uitam la el, nu-mi venea să cred. Supărarea a fost atât de mare încât a avut anumite neplăceri medicale și nu putem decât să spunem că suntem alături de el. Nu de la rezultat, nu s-a simțit foarte bine. A investit foarte mult și din acest motiv ar trebui apreciat”, a declarat Cristi Balaj, la emisiunea Fotbal Club.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS