Handbal

Dinamo Bucureşti a cucerit „Trofeul Potaissa”

Sâmbătă, 12 august, s-au desfăşurat ultimele partide din cadrul turneului internaţional de handbal masculin dotat cu „Trofeul Potaissa”.

În primul meci al zilei, Dunărea Călărași a dispus de echipa maghiară Balmazújvárosi KK, scor 31-21 (15-11), iar Dinamo Bucureşti a învins Minaur Baia Mare, scor 35-28 (15-12).

Ultimul meci al zilei a fost cel dintre echipa gazdă, Potaissa Turda, şi OCI Limburg Lions. Cele două formaţii dornice de victorie au oferit un spectacol handbalistic de calitate, un test bun înaintea marilor confruntări din campionat.

Ramos a deschis scorul pentru echipa olandeză, dar Arsenic a restabilit egalitatea după ce a fructificat o lovitură de la 7 metri. Hoiting şi Ţenghea, portarii celor două formaţii, s-au remarcat prin evoluţiile convingătoare, de remarcat fiind şi evoluţia foarte bună a nou-venitului Nikola Arsenic.

Deşi în debut niciuna dintre cele două formaţii n-a reuşit să se desprindă, în minutul 18 turdenii aveau un avans de trei goluri, scor 8-5, un avans care s-a menţinut până la finalul primei părţi, scor 13-10.

La 12 minute de la reluarea jocului, olandezii au restabilit egalitatea la 19, dar elevii lui Horaţiu Gal au continuat să pună probleme în defensiva echipei vizitatoare şi au fructificat, scor 23-20 (min.47), 25-22 (min. 50) şi 28-24 (min.56). Finalul a aparţinut ambiţioasei echipe olandeze care a reuşit să recupereze ecartul. În minutul 59, formaţia oaspete a punctat pentru 28-27 şi, cu 16 secunde înainte de final, a restabilit egalitatea la 28 şi a stabilit scorul final.

Din păcate, la finalul turneului nu a avut loc nicio festivitate de premiere, „vinovate” fiind echipele invitate care s-au grăbit să se întoarcă acasă.

Marius Mocanu (Dinamo Bucureşti) a fost desemnat cel mai bun jucător al turnelui, Ionuţ Irimuş (Dinamo Bucureşti) a fost declarat cel mai bun portar, iar Pierre Ragot (Minaur Baia Mare) a fost golgheterul turneului.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS