<
Handbal

Potaissa Turda, învinsă în Islanda în prima manşă a semifinalei Challenge Cup. Valur Reykjavic- Potaissa Turda 30-22 (12-8)

O fostă câştigătoare a Cupei Challenge şi alte trei formaţii care se află pentru prima dată în semifinale, acestea sunt cele patru formaţii care vor lupta pentru un loc în etapa următoare a competiţiei, cea finală.

Sporting CP, formaţia care a cucerit trofeul în sezonul 2009-2010, a întâlnit JMS Hurry-Up, în timp ce în cealaltă semifinală s-au confruntat Valur Reykjavic şi Potaissa Turda.

Sâmbătă, 22 aprilie, Potaissa s-a deplasat în capitala Islandei pentru confruntarea cu Valur, o echipă cu o bogată experienţă competiţională, participantă de cinci ori în EHF Champions League.

Valur a învins în turul al treilea echipa norvegiană Haslum Handballklubb, scor 31-24 şi 25-25, iar în optimi a trecut de RK Partizan, scor 21-21 şi 24-24, şi asta datorită faptului că a reuşit să marcheze mai multe goluri în deplasare. În sferturile de finală, islandezii au dispus de sârbii de la HC Sloga Pozega, scor 27-30 şi 26-29.

Bucurându-se de avantajul terenului propriu şi de susţinerea suporterilor, islandezii s-au aflat la cârma jocului încă din debutul partidei. Goalkeeperul gazdelor a avut o serie de intervenţii salvatoare şi islandezii au mizat pe cartea contraatacului reuşind să se distanţeze la patru goluri după primele 30 de minute de joc, scor 12-8.

Chiar dacă la zece minute de la reluarea jocului, turdenii s-au apropiat la două goluri, gazdele au menţinut un ritm bun şi, cu zece minute înainte de final, s-au distanţat la şase goluri, scor 24-18.

Până la final, islandezii au mai punctat de şase ori în timp ce turdenii au mai fructificat de patru ori, scor 30-22. Manşa secundă se va desfăşura la Turda, duminică, 30 aprilie.

 

Valur Reykjavic: Juric 8 goluri, Stefansson 7, Sveinsson 6, Olafsson 3, Runarsson 2, Bachmann 1, Gislason O. 1, Adalsteinsson  1, Gislason Y.1.

Antrenor: Gudlaugur Arnarsson

 

Potaissa Turda: Zacaciurin 7 goluri, Adomnicăi 5, Iancu 3, Cîntec 2, Pavel 2, Huta 2, Ignat 1.

Antrenor:Horaţiu Gal

 

Sursă foto: valur.is

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS