<
Sport

Interviu cu Iuliana Pop, președintele Asociației Artiștilor Plastici din Câmpia Turzii

Iuliana Pop este președintele Asociației Artiștilor Plastici din Câmpia Turzii de 10 ani. Este membru fondator și una dintre cele mai implicate persoane în activitățile acestei minunate asociații. De ce i-am spune minunate? Pentru că este formată din oameni calzi, deschiși, cu gândire pozitivă și cu o imaginație deosebită. Revenim la Iuliana, o femeie talentată și perspicace. Spune despre ea că îi place să picteze diferite teme: peisaj, natura statică, portrete, flori, pictură imbinata cu elemente din arta decorativă iar ca tehnici folosite are preferințe pentru ulei, pastel, cărbune și acrilic.
Despre activitatea asociației, scop, planuri de viitor, în rândurile de mai jos

AS: Cu ce se ocupă AAPCT?

Iuliana Pop: Asociația Artiștilor Plastici Câmpia Turzii este înființată în martie 2009, și de atunci până în prezent sunt președinta acestei asociații care are practic, printre membrii ei, tot ceea ce înseamnă arte vizuale: pictură, sculptură, grafică, arta decorativă, arta fotografică, instalații artistice.

AS: Ce proiecte ați avut de-a lungul timpului?

Iuliana Pop: De-a lungul anilor am avut mai multe proiecte derulate în parteneriat cu Primăria Câmpia Turzii, Palatul Cultural ,,Ionel Floasiu”, Școala de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj, Școala gimnazială ,,Avram Iancu” , Liceul Teoretic ,,Pavel Dan”, Colegiul Tehnic ,,Victor Ungureanu”, Asociația Club Rotary Câmpia Turzii, Asociația Pro Assisto, Grup vocal ,,Melody”, Școala ,,Mihai Viteazu”, Centrul pentru vârstnici.

AS: Ce promovează AAPCT?

Iuliana Pop: Asociația Artiștilor Plastici Câmpia Turzii promovează arta și cultura, tinerele talente și artiștii plastici care doresc să participe la diferite evenimente artistice, vernisaje, expoziții de grup sau personale, ateliere de creație pentru membri asociației, tabere de creație, etc.

AS: Câți membri are în acest moment Asociația Artiștilor Plastici din Câmpia Turzii?

Iuliana Pop: În acest moment în AAP sunt înscriși 47 de membri

AS: Ați împlinit 10 ani de activitate. Cum a fost evenimentul?

Iuliana Pop: Da, în data de 30 martie 2019 a avut loc Gala aniversară de 10 ani de la înființarea AAP, prilej cu care am editat un album unde majoritatea artiștilor se regăsesc. Evenimentul a fost plin de caldură sufletească, de frumos și de emoții. În cadrul Galei au fost premiați atât membri AAP, cât și invitații, colaboratorii și prietenii noștri care ne-au susținut pe parcursul celor 10 ani, plus momente artistice deosebite susținute de artiști de renume.

AS: Care sunt proiectele mari de viitor?

Iuliana Pop: Dorim să continuăm și anul acesta colaborarea cu Clubul Rotary Câmpia Turzii în proiectul ,,Ferestre și oglinzi”, un proiect desfășurat pentru comunitate, cât și organizarea taberelor de creație.
Apoi mai avem un proiect ,,Singura dizabilitate este o atitudine greșită „, unde suntem partenerii Asociației Pro Assisto și a Centrului de zi Carine.
Și cu siguranță pe parcursul anului 2019 vor fi derulate toate expozițiile, evenimentele artistice și atelierele creative pe care noi le-am propus.

AS: Cine se poate înscrie în Asociație?

Iuliana Pop: În Asociația Artiștilor Plastici se poate înscrie orice persoană, de la copii la vârstnici, care are înclinații artistice într-un domeniu al artelor vizuale, care promovează și iubește arta și cultura.

AS: Care este mesajul pentru susținătorii AAPCT?

Iuliana Pop: Mesajul pentru susținătorii AAP este următorul: vă mulțumim și vă suntem recunoscători că existați. Fără dumneavoastră, publicul nostru, iubitorii și consumatorii de artă, noi am fi mai săraci sufletește. Ne bucurăm de fiecare dată când sunteți prezenți la evenimentele noastre, fiindcă așa cum spunea Pablo Picasso: ,,Arta ne spală sufletul de praful fiecarei zile.”

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS