Rugby

Rus Sorin, antrenor RC Arieşul Mihai Viteazu, după câştigarea medaliilor de bronz: „Obiectiv îndeplinit”

Rugbystele din Mihai Viteazu au produs şi în acest an o mare surpriză reuşind să cucerească, în ultima etapă a campionatului, medaliile de bronz. La fel ca şi în anii precedenţi, fetele noastre s-au remarcat prin dăruirea şi ambiţia de care au dat dovadă şi au demonstrat, încă o dată, că la Mihai Viteazu se poate vorbi de o familie a rugby-ului. Antrenorul Rus Sorin a vorbit pentru Ziarul 21 despre această reuşită dar şi despre planurile de viitor:

„La începutul campionatului îmi doream să pornesc pe un drum nou, bazat mai mult pe formarea individuală a  jucătoarelor, a deprinderilor de bază, perfecţionarea tehnicii şi a tacticii de joc, toate astea în condiţiile în care lotul nu prezenta premisele obţinerii unor performanţe la nivel de echipă.  Cu multe jucătoare noi  şi foarte tinere, cu un campionat mai puternic ca oricând, speranţele obţinerii unei medalii părea un obiectiv mai îndrăzneţ decât cel de acum 2 ani când am câştigat titlul de campioni naţionali.

Meritul este deopotrivă al nostru, al tehnicienilor cât şi al fetelor care s-au încrâncenat să creadă în şansa lor până în ultima secundă a ultimei etape. A fost un campionat muncit şi cu răsturnări de situaţie de la o etapă la alta. În final am obţinut un bronz la nivel naţional care ne încurajează pe viitor însă suntem realişti şi nu ne abatem deloc de la planificarea noastră care se bazează mai mult pe formarea jucătoarelor decât pe clasificarea echipei.

Prin această strategie adoptată am reuşit să promovăm 4 sportive în Centrul Naţional Olimpic pentru Tineret şi cred că acesta nu este un lucru chiar de neglijat, ţinând cont de aria de selecţie pe care o avem, fiind o echipă rurală care se bazează doar pe sportivele descoperite şi formate de noi.

Toate aceste lucruri nu s-ar fi putut întampla niciodată dacă oameni precum Costel Călugăr sau Claudia Hada  nu ne-ar fi susţinut constant în ultimii 10 ani.

Aceeaşi mulţumire şi recunoştinţă avem faţă de Primăria şi Consiliul Local Mihai Viteazu, faţă de domnul primar Ioan Zeng, care ne-au creat condiţii de pregătire de 5 stele şi ne-au susţinut financiar pentru obţinerea acestor rezultate.

ASA CONSTRUCT este ultima firmă care s-a alăturat activităţilor noastre, permiţându-ne prin sprijinul constant din ultimii 2 ani să achiziţionăm un nou microbuz necesar activităţii zilnice.

Vă mulţumim de asemenea şi dumneavostră, Ziarul 21, pentru promovarea frumoasă făcută activităţii noastre şi vă iubim pe toţi.

În încheiere aş vrea să mulţumesc pentru tot efortul şi munca depusă colegilor mei fără de care nimic din toate cele realizate în ultimii 10 ani nu ar fi fost posibile: Corţ Alex, profesor la şcoala gimnazială din localitate, Macra Marius, vechiul meu camarad şi prieten,  şi mai noul cooptat în activitatea clubului responsabil cu selecţia şi completarea permanentă a grupelor, Bulea Marius.  Vă mulţumim tuturor pentru că vă gândiţi la noi!”, a fost mesajul antrenorului şi managerului Rus Sorin.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS