<
Handbal

Victorie pentru Potaissa Turda în confruntarea cu Fyllingen Bergen. „Vikingii norvegieni” speră la calificare pe teren propriu/video

Potaissa Turda- Fyllingen Bergen 29-24 (12-11)

Sâmbătă, 24 martie, vikingii norvegieni de la Fyllingen Bergen au ajuns la Turda în căutarea unei victorii care să-i ducă cu un pas mai aproape de semifinalele Cupei Challenge. Doar că adversarul, Potaissa Turda, a avut un cuvânt greu de spus şi socotelile din regat nu s-au potrivit cu cele de la Turda.

În primul minut de joc, mingea trimisă de Iancu a lovit bara şi nici Thalmaier, pe recuperare, nu a fost mai norocos aşa  că Lunde a deschis scorul în minutul 2 al partidei.

Îndemnaţi la calm de pe margine, norvegienii şi-au construit cu atenţie atacurile şi la opt minute de la debutul partidei tabela afişa 2-4.

În mai puţin de patru minute, turdenii au revenit şi au trecut la cârma jocului, iar golul înscris de Thalmaier pentru 6-4 a produs descătuşare în rândul publicului turdean.

Câteva erori neforţate l-au determinat pe tehnicianul norvegian să solicite primul time-out în minutul 19, iar în minutul 21 s-a acordat prima lovitură de la 7 metri, dar Johansen a trimis alături.

Cu patru minute înainte de finalul primului act, turdenii aveau un avans de 3 goluri, scor 12-9, dar Heldal a marcat de două ori şi la pauză formaţia pregătită de Horaţiu Gal a intrat cu un avans minim, scor 12-11.

Matic a restabilit egalitatea la trei minute de la debutul actului secund şi, mult mai determinaţi, oaspeţii au avut o evoluţie convingătoare reuşind să se desprindă la două goluri, scor 17-19 (min.43).

Încurajaţi de un public fantastic, turdenii au revenit pe final, iar Ghiţă, cel mai bun marcator al partidei, a punctat în momentele cheie.

În minutul 56, Lunde a punctat pentru 25-23, dar Cântec a reuşit dubla şi emoţiile publicului turdean au început să se risipească. Ghiţă şi Adomnicăi au înscris ultimele două goluri pentru turdeni, în timp ce Mossestad a punctat pentru norvegieni. S-a încheiat 29-24 şi meciul retur se va disputa luni, 2 aprilie, în Bergen.

Fyllingen Bergen: Jurisic, Vaardal-portari

Au marcat: Mossestad 6 goluri, Heldal 5, Lunde 4, Epland 3, Matic 3, Berge 1, Johansens 1, Stenqvist 1.

Antrenor: Andreas Gjeitrem

Potaissa Turda: Irimuş, Varo-portari

Au marcat: Ghiţă 9 goluri, Rotaru 5, Cântec 4, Thalmaier 3, Asoltanei 2, Szoke 2, Zacaciurin 2, Adomnicăi 1, Ignat 1.

Antrenor: Horaţiu Gal

video:

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS