Pe scurt

Crește numărul vehiculelor hibride și electrice din România

Numărul autovehiculelor electrice noi, care s-au prezentat la Registrul Auto Român pentru a obține “buletin” românesc, este cu 50% mai mare în primele 6 luni ale anului 2019, față de întreaga perioadă a anului 2018.

Lucrătorii RAR au remarcat că din ce în ce mai mulți români solicită eliberarea cărții de identitate a vehiculului (CIV) pentru mașini electrice sau hibride.

Iată cum arată cifrele: În primele șase luni ale acestui an, 3.513 vehicule hibride noi și 1.562 rulate s-au înregistrat în evidențele RAR. În aceeași perioadă s-au înregistrat 1.503 vehicule electrice noi și 97 rulate. În tot anul 2018 s-au prezentat la RAR 4.580 de vehicule hibride noi și 2.377 rulate, 1.050 de mașini electrice noi, dar și 110 rulate.

Dacă în 2018 au venit la Registrul Auto Român 8.117 vehicule electrice și hibride, în prima jumătate a acestui an numărul lor a ajuns deja la 6.675. Registrul Auto Român vă recomandă să fiți atenți ca vehiculul pe care îl achiziționați să fie destinat pieței din Europa, pentru a nu întâmpina dificultăți cu omologarea. În caz contrar, omologarea ar putea fi un proces elaborat, de lungă durată și costisitor.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS