Poliţia informează

Peste 30 de ani după gratii pentru traficanţi de droguri din Turda, Alba şi Cluj

O grupare infracţională formată din mai multe persoane din judeţele Alba şi Cluj, acuzată de trafic de droguri şi destructurată de DIICOT acum patru ani, a primit condamnări la închisoare, în primă instanţă, la Tribunalul Alba. În total, peste 30 de ani după gratii, scrie alba.24.

”Procurorii D.I.I.C.O.T – S.T Alba Iulia au dispus începerea urmăririi penale faţă de 11 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. art. 367 alin. 1 C. pen., art. 16 al. 1 din Legea nr. 194/2011 şi art. 2 alin. 1 si 2 din Legea 143/2000. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada decembrie 2013 şi până în prezent, inculpaţii au procurat diferite cantităţi de droguri de risc şi de mare risc (XLR 11, AKB – 48,4MEC – substanţe psihoactive noi (etnobotanice), pe care le-au comercializat pe raza municipiilor Baia de Arieş, Turda, Câmpeni şi Cluj Napoca. Până în prezent a fost ridicată de la inculpaţi cantitatea de aproximativ 3 kg de droguri de risc şi de mare risc şi dispozitive folosite pentru cântărirea acestora. În cauză au fost identificaţi până în prezent 200 de consumatori”, se arăta în comunicatul DIICOT

Gruparea a fost destructurată la începutul lunii octombrie 2014, în urma a 11 percheziţii în Alba şi Cluj. La momentul respectiv, 13 persoane erau acuzate de DIICOT că formaseră o reţea de crimă organizată care vindea etnobotanice şi cannabis în Alba Iulia, Turda, Cluj-Napoca, Baia de Arieş şi Cîmpeni.

Decizia de la Tribunalul Alba, din 10 aprilie, prevede următoarele pedepse:

P. Bogdan Vasile: 7 ani şi 6 luni închisoare

U. Gheorghe Alin: 6 ani şi 10 luni închisoare

D. Rareş: 6 ani închisoare

M. Ioana Aurora: 6 ani închisoare

C. Sergiu Andrei: 6 ani închisoare

M. Zoltan: 6 ani închisoare

P. Raul Traian: 2 ani şi 2 luni închisoare

C. Mihai Paul: 1 an şi 9 luni închisoare

M. Ioan Adrian: 1 an şi 3 luni închisoare

P. Bogdan Marian: 1 an şi 2 luni închisoare

P. Flaviu Lucian: 1 an şi 2 luni închisoare

Potrivit Tribunalului Alba, inculpatul S. Vasile Şuteu, trimis în judecată prin acelaşi rechizitoriu, a fost judecat separat în baza procedurii simplificate. Astfel, în 2016, a fost condamnat de aceeaşi instanţă la 1 an şi 8 luni închisoare cu suspendare.

Pe 10 aprilie, Tribunalul Alba a mai decis: confiscarea cantităţilor de droguri şi de substanţe denumite generic „etnobotanice”, care au făcut obiectul dosarului, rămase în urma analizelor de laborator, precum şi confiscarea obiectelor utilizate de inculpaţi la porţionarea substanţelor interzise şi obligarea pe fiecare inculpat la plata sumei de 11.000 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului.

Hotărârea Tribunalului poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia, nefiind definitivă.

sursa: alba24

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.