<
Administraţie

Ce spun consilierii locali despre bugetul Câmpiei Turzii (video)

În ședința extraordinară desfășurată miercuri, 12 februarie, consilierii locali din Câmpia Turzii au votat în unanimitate proiectul Bugetului  General de venituri și cheltuieli al municipiului Câmpia Turzii.

Un proiect apreciat de cei prezenți, drept dovadă fiind intervențiile consilierilor locali.

Opoziția a lăudat partea de cheltuieli a Bugetului General al Câmpiei Turzii

Adrian Mischian (PMP): „Sunt mulțumit și pentru partea de buget, este un buget ce îl merită Câmpia Turzii”.

Gicu Rece, (PSD):  „Anul acesta, într-adevăr, chiar ieri am avut ședința de C.A la Ș.G. Avram Iancu și mi-a confirmat doamna directoare că undeva la 300.000 mii lei s-a suplimentat bugetul pentru burse. Este un lucru foarte bun și mă bucur că s-a făcut acest pas!”.

Georgiana Sima (PNL): „Eu aș vrea să felicit atât pe domnul primar cât mai ales pe cei din aparatul de specialitate care au lucrat la construcția bugetului pe anul 2020. Să întocmești un buget pentru un an nu este o muncă ușoară, este chiar colosală. Vreau să vă felicit pentru faptul că ați dat atenție părții de dezvoltare. Am observat că sunt foarte multe obiective de investiții atât lucrări existente care se vor continua. Cred că este extrem de important ca toată lumea să știe ce urmează să se întâmple în oraș pe partea de dezvoltare. Eu nu cred că aceste obiective arată bine doar pe foaie ci deja se și văd în oraș și se vor vedea și în perioada următoare pentru că oricât de bine ar suna, acesta obiective de investiții, nu ai cum să le implementezi fără a avea un disconfort în oraș. Cred că toată lumea ar trebui să înțeleagă acest lucru pentru că nu se pot realiza de pe azi pe mâine și unele obiective pot dura chiar ani pentru a ajunge la o finalitate. Totodată este important de menționat faptul că o parte din veniturile secțiunii de dezvoltare nu sunt doar venituri de la bugetul local și mai ale sume foarte mari care provin din încheierea contractelor de finanțare cu Ministerul Dezvoltării dar și din fonduri nerambursabile și sunt convinsă că și anul acesta o parte din obiective pot fi finanțate din surse externe, iar pentru noi nu poate fi decât un beneficiu, pentru că putem restricționa sumele respective din bugetul local către alte domenii. Felicitări încă odată”.

Mariana Câmpean (PPU): „Având în vedere faptul că proiectul general stă la baza tuturor proiectelor de hotărâre pe care le întreprindem, că orice dezicie, orice hotărâre, reduce raportul finaciar. Atunci când aceste fonduri sunt orientate atât spre strategie de dezvoltare cât și pe creșterea bunăstării cetățenilor, înseamnă că ele sunt chibziuite, orientate și au o destinație precisă”.

Valoarea totală a veniturilor estiamte este de 79.569.298 mii lei care se va repartiza astfel:

36.299.808 mii lei pentru secțiunea funcționare

43.269.490 mii lei pentru secțiunea dezvoltare

Ca în fiecare an, pentru secțiunea învățământ s-au prevăzut cheltuieli în sumă totală de 3.000 mii lei din care suma de 1.566 mii lei este asigurată de către D.G.R.F.P Cluj din sume defalcate din TVA iar diferența de la bugetul local.

Și în acest an bursele elevilor sunt majorate, alocarea sumei de 400 mii lei, poate confirma acest lucru. Totalul sumelor repartizate din bugetul local pentru acest capitol este de 1.434.000 lei, suma care cuprinde și Programul After School cu o prevedere alocată de 135.000 lei.

Pentru Servicul Poliția Locală s-a prevăzut suma totală de 1.775.000 lei din care 1.650.000 lei pentru asigurarea cheltuielilor salariale, la care se adaugă 100.000 lei pentru asigurarea cheltuielilor materiale necesare desfășurării activităților specifice acestei structuri precum și suma de 25.000 pentru plata contribuției aferente persoanelor cu handicap neîncadrate.

Nici capitolul Sănătate nu fost ocolit, administrația Lojigan alocând suma de 1.395.000 lei.

Pentru partea culturală, s-a alocat suma de 3.855.000 lei. Pentru susținerea unor proiecte culturale, sportive și religioase finanțate în baza regulamentului de acordare a finanțărilor nerambursabile de la bugetul local a fost propusă suma de 950.000 lei din care

-50. 000 lei cultură

-910.000 lei sport

-100.000 lei culte

Sumele se vor acorda în urma evaluării comisiei constituită în acest scop, cu respectarea procedurii de atribuire.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS