<
Psihologie

Consultanță psihologică cu psihoterapeut Marcel Nițan. Ce este sănătatea mintală?

Sănătatea mintală se referă starea de bine emoțional, psihologic și social. Aceasta afectează modul în care gândim, simțim și acționăm și determină felul în care gestionăm stresul, relaționăm cu ceilalți și facem alegeri.

Sănătatea mintală poate fi afectată de o mulțime de factori, care pot fi grupați în trei categorii principale: (1) factori biologici (ex. genetici și neurochimici); (2) experiențe de viață (ex. traume sau abuzuri); (3) istoric familial de probleme de sănătate mintală.

Confruntarea cu unul sau mai multe dintre comportamentele sau trăirile prezentate în continuare poate constitui un indicator timpuriu de alertă cu privire la existența unei probleme de natură psihică:

Beneficiile unei bune sănătăți mintale:

Modalități de a menține o bună sănătate mintală:

Sănătatea mintală este la fel de importantă ca și sănătatea fizică pentru dezvoltarea optimă a individului pe tot parcursul vieții sale, influențând capacitatea sa de învățare, succesul școlar sau profesional, capacitatea de adaptare și bunăstarea sa în general.

“WhatIs Mental Health?” MentalHealth.gov, U.S. Department of HealthandHuman Services (HHS), August 29, 2017.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS