Administraţie

Prefectura Cluj a depistat peste 100 de hotărâri locale nelegale

Potrivit unui comunicat, Instituţia Prefectului Județului Cluj a constatat că peste 200 de acte administrative adoptate de primării sau Consiliul Judeţean Cluj au fost nelegale. Potrivit bilanţului Instituţiei Prefectului Judeţului Cluj făcut public de prefectul Ioan Aurel Cherecheş, dintre actele administrative adoptate fără respectarea normelor legale, 133 au fost hotărâri de consilii locale iar 75 au fost dispoziţii de primari.

Dintre acestea, 151 au fost revocate, iar faţă de 57 s-au formulat acţiuni în contencios administrativ. Potrivit documentului menţionat, în anul 2018 au fost supuse verificării aproximativ 34.568 de acte administrative adoptate de consiliile locale, Consiliul Judeţean Cluj, primari sau de către preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, precizează gazetadecluj.ro.

Ziarul 21 l-a contactat pe edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, pentru a afla dacă la nivelul hotărârilor de Consiliu local Câmpia Turzii au fost hotărâri invalidate de prefectură.

„De când sunt eu primar, de aproximativ 3 ani de zile, o singură hotărâre a fost invalidată de către prefect. Bineinteles că suntem în instanță pentru acest lucru” a declarat edilul Dorin Lojigan pentru Ziarul 21.

Conform unor surse, administrația locală Câmpia Turzii este recunoscută la Instituția Prefectului, pentru calitatea actelor adminitrative transmise

Ziarul 21, a lansat în premieră pentru mass media locală aplicația de știri locale: „Ziarul 21”.

Fiind singura instituție media cu o astfel de aplicatie, ne dorim să fim mai aproape de cititorii noștri si de consumatorii de informaţie online.

Un mare avantaj al aplicatiei lansate de Ziarul 21 este aspectul notificărilor ce vor însoți orice ştire importantă.

Astfel, spre exemplu: atunci când pe strada unde locuiţi se va lua apa telefonul d-voastră va primi o notificare informandu-vă în timp util.

Acelaşi lucru se va întâmpla și atunci când curentul electric sau gazele naturale vor fi oprite din diferite motive, aplicația va trimite o notificare către dumneavoastră.

Este doar o treaptă din ceea ce ne dorim să dezvoltăm în mediul online, Ziarul 21 va aduce în curând alte noutăți în mass media locală.

Descarcă aplicația accesând linkul: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.ziarul21.aplic16

şi fii primul care primeşte informația pe telefonul mobil!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.