<
Administraţie

Raportul pe anul 2017 a primarului Dorin Lojigan. „Proiecte în valoare de 30 milioane de euro vor intra în municipiul Câmpia Turzii”

 În ședința ordinară desfășurată la Câmpia Turzii în data de 30 august, la punctul diverse, primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a prezentat raportul de activitate privind starea economică, socială și de mediu a municipiului Câmpia Turzii, pe anul 2017.

Dacă este să vorbim de încasările impozitelor și taxelor locale pentru anul 2017, vorbim de un procent de 86,27% încasat. Asta se datorează și modernizării metodologiei de încasare a taxelor. Acestea se pot încasa fie numerar, online, sau prin pos-ul instalat la ghișeul caseriei. Pentru partea de infrastructură și proiecte putem vorbi de o revelație a municipiului Câmpia Turzii. Proiecte în valoare de 30 milioane de euro vor intra în municipiul Câmpia Turzii.

Prin aceste proiecte amintim de planul de mobilitate urbană, reabilitarea si modernizarea Colegiului Tehnic Victor Ungureanu, reabilitarea Palatului Cultural, reabilitare Teatrului de Vara și Parcul Central, construirea Centrului Social de Zi, patinoar și skate park și amenajarea Complexul de Agrement Trei Lacuri. În Câmpia Turzii, în anul 2017 s-au întabulat 36 de străzi, 5 sedii de instituții publice, Palatul Cultural Ionel Floasiu, Parcul central, Sala Sporturilor, blocul de locuințe, terenul de tenis, clădirea Poliției Municipale, etc. Un punct destul de interesant a fost cel legat de activitatea Serviciul Public Politia Locală, unde, activitatea polițiștilor locali, pe o perioada de 4 luni, a însumat 468 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 106.075 lei. Cele mai multe amenzi s-au dat pentru circulația pe drumurile publice (parcări), 293 de sancțiuni și 74 de sancțiuni privind curățenia gospodăriei. Marea uimire a celor din sală, a fost legată de asistența socială, acolo unde numărul persoanelor asistate social, a scazut de la o luna la alta.

Dacă la începutul lui 2016 erau 71 de asistați sociali și 55 persoane care beneficiau de cantina socială, în luna decembrie a anului 2017 au ramas doar 43, iar din spusele domnului primar, la următorul raport de activitate, o să avem o surpriză plăcută în privința numărului asistaților sociali. Una peste alta, starea economică, socială și de mediu a municipiului Câmpia Turzii urmează un trend ascendent și este în grafic. Bunăstarea și confortul cetățenilor din Câmpia Turzii sunt prioritățile administrație condusă de primarul Dorin Lojigan.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS