<
Administraţie

Problema pasajului de la Câmpia Turzii a fost rezolvată

 

Problema pasajului din Câmpia Turzii este una foarte cunoscută atât de locuitorii municipiului cât și de cei care traversează Câmpia Turzii. Atunci când plouă, apa care se adună în pasaj depășește de cele mai multe ori o jumate de metru (în unele cazuri chiar mai mult) îngreunând circulația sau chiar punând în pericol participanții la trafic.

Cum se scurge apa adunată în pasaj?

În pasajul de la Câmpia Turzii (cel vis a vis de Colegiul Tehnic Victor Ungureanu), apa adunată în urma ploilor este evacuată cu ajutorul unor pompe de apă, pompe care, din păcate, datorită trecerii timpului au început să funcționeze din ce în ce mai greu, iar de cele mai multe ori sunt depășite de volumul apei din pasaj.

O problemă veche, evitată de cele mai multe ori de factorii de decizie ori ocolită pe principiul „Cu vremea nu te poți pune” este însă o problemă care persistă de ani buni și care în sfârșit îşi va avea rezolvare.

La începutul lunii august, în ședința extraordinară de Consiliu local ce a avut loc la Câmpia Turzii, pe unul dintre punctele de pe ordinea de zi s-a aflat și o rectificare de buget care prevedea aocarea unor bani din bugetul local pentru cumpărarea unor pompe și modernizarea casei de pompe de sub pasajul de la Câmpia Turzii.

„Am discutat despre lucrări pe care CAA urmează să le facă pentru noi (n.r. Câmpia Turzii), și am stabilit cu directorul CAA, Bogdan Bobic problema pompelor de sub pasaj. Acolo știți că este o casă de pompe cu niște pompe care, din păcate, la momentul acesta nu sunt fezabile și sunt subdimensionate. Am stabilit cu Compania de Apă să cumpărăm acele pompe, să modernizăm stația de pompare pentru a nu mai avea surprize la ploi, știți că se adună apa la o jumate de metru la fiecare ploaie tocmai din cauza faptului că pompele sunt subdimensionate”, a menționat Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii, la acea vreme.
Lucrările în orașul nostru continuă!
S-a promis rezolvarea problemei apei acumulate sub Pasaj atunci când plouă, iar de azi a început instalarea noilor pompe, de tip WILO, care au un debit de 79,2 metri cub pe oră/bucată. Pompele pot primi comandă la distanță, pot fi programate on-line direct de la sediu.
„Începând de azi, cei care tranziteaza aceea zonă nu vor mai întâmpina dificultăți în acest sens. Multumesc Companiei de Apa și în mod special, d-lui director Bogdan Bobic”, a anuntaț Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS