<
Administraţie

Dorin Lojigan: „Acționez în judecată Instituția Prefectului Cluj „

Primarul Dorin Lojigan a declarat în ședința de Consiliu Local din 30 august, că urmează să acționeze în judecată Instituția Prefectului Cluj, pentru că nu și-a respecat partea de angajament din protocolul semnat în luna octombrie, care presupunea înființarea serviciilor de pașapoarte și permise – înmatriculări în Câmpia Turzii.

Protocolul a fost prezentat într-o conferință de presă în octombrie 2017, de către Dorin Lojigan care a înștiințat ceea ce a însemnat o muncă intensă, drumuri multe, dar și negocieri la cel mai înalt nivel, unde atât Dorin Lojigan (PNL), cât și prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheş (PSD) au reușit să se pună la o masă și să muncească împreună pentru locuitorii municipiului Câmpia Turzii (dar și a unui areal de peste 100.000 de locuitori luând în considerare toate comunele limitrofe care vor beneficia și ele de serviciul de cazier, pașapoarte, permise și înmatriculări auto).

“Îl felicit public pe prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheş, care deși este membru PSD, am găsit la el toată deschiderea și susținerea pentru un asemenea demers de care vor beneficia oamenii din zona noastră”, trăgea concluzia Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii, la momentul respectiv.

Dorin Lojigan susține că deși prefectul de Cluj, Aurel Cherecheș, a promis de multe ori că acest punct de lucru o să fie funcțional foarte repede, iată că prefectul de Cluj face exact opusul și refuză să respecte prevederile protocolului.

 „Voi deschide o acțiune în instanță pentru că prefectul Aurel Cherecheș nu face decât un joc politic prin acest refuz al său de a pune în aplicare protocolul. Inițial a fost de acord, a semnat și și-a asumat, mai ales că noi am pus la dispoziție și spațiul necesar pentru funcționarea acestor servicii. Liderul PSD și-a dat seama că dacă dacă ar da curs solicitării noastre, m-ar avantaja pe mine în ochii electoratului din Câmpia Turzii și probabil i-a comandat prefectului să nu mai facă nimic. Normal, oamenii vin acum și mă întreabă pe mine, de ce trebuie să mergem până în Cluj să stăm la cozi pentru pașapoarte, pentru permise și pentru înmatriculări. Ai promis că faci, de ce nu faci? Este pur și simplu de neacceptat. Domnul prefect nu are nicio scuză pentru că ne încalcă acest drept, mai ales că și-a asumat printr-un act scris că aceste servicii vor deveni funcționale la Câmpia Turzii. Nu-mi rămâne decât să îl acționez în instanță. Se pot găsi soluții. Angajații acestor servicii nu ar trebui decât să vină de două ori pe săptămână, să zicem, câteva ore, doar să preia documentele oamenilor din zona Câmpia Turzii. Documentele pot fi procesate și la Cluj, nu ar fi nevoie să stea angajații aici la noi permanent, dar un program de câteva ore pe săptămână trebuie să existe. Locuitorii din Câmpia Turzii și din zonă ar ști că există un program și la noi și nu ar mai fi nevoiți să facă drumuri și să umfle cozile de la ghișeele din Cluj” a declarat edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, citat de Actual de Cluj.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS