Actualitate

Atenție!! Nu lăsați copiii singuri în mașină, pe timp de caniculă

Copiii sunt printre cei mai vulnerabili pe timpul caniculei, deoarece organismul lor nu face față temperaturilor ridicate la fel de bine ca al adulților. NICIODATĂ nu trebuie lăsați singuri în mașină, deoarece temperatura poate crește foarte mult într-o asemenea zi.

Conducătorii auto care se deplasează în timpul caniculei trebuie să ia o serie de măsuri preventive. Maşina trebuie echipată corespunzător, dar şi conducătorii auto sunt sfătuiţi să se adapteze condiţiilor de trafic.
Ce trebuie să facă:
*să folosească corect sistemele de climatizare,
*să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald,
*să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă,
*să nu conducă dacă sunt obosiţi.

Temperatura ridicată din habitaclul maşinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan.
De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.
Se recomandă asigurarea unui confort termic prin utilizarea aerului condiționat, dar nu oricum, hidratarea corespunzătoare, verificarea constantă a nivelului de ulei și lichid de răcire, la fel ca și presiunea cauciucurilor.
Aerul condiționat trebuie să fie pornit după o aerisire de 30 de secunde pentru ca aerul cald din interior să iasă. Atunci când în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui.
Copiii nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi în timpul caniculei nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS