Actualitate

Autostrada care leagă Sibiul de Cluj, tot mai aproape de realizare. În acest an vom circula către Sibiu pe autostradă

Dacă în anul 2018 s-au inaugurat 60 de kilometri de autostradă, anul 2019 ar putea surprinde șoferii cu încă 118 km. Din aceştia, 43 km se vor inaugura pe A1 Lugoj-Deva, 41 km pe A10 Sebeş-Turda, şi 34 km pe A3 Tg. Mureş-Cluj, între Iernut şi Câmpia Turzii. Dacă nu apar probleme, de la Sibiu se va putea merge până la Cluj numai pe autostradă.

Pe de altă parte, loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj-Deva ar fi trebuit finalizate încă din 2016, deci deja se discută de o întârziere de trei ani. Acum, cel mai probabil vor fi gata în vara acestui an. Cu toate acestea, va rămâne un tronson de 15 km care nu va fi gata, astfel încât nu se va putea circula de la Sibiu la Nădlac numai pe autostradă, iar acest tronson abia anul acesta va fi scos la licitaţie, problemele fiind legate şi de trecerile pentru animale sălbatice.

Dincolo de autostradă, anul acesta ar trebui finalizată modernizarea a peste 170 km de cale ferată, în condiţiile în care pe nici 4% din reţeaua feroviară existentă nu se poate circula cu 160 km/h. Cei 170 km sunt pe coridorul IV paneuropean, între Sighişoara şi Simeria.

(Mediafax)

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.