campanie campanie
Actualitate

Avram Gal: Sunt convins că problemele comunității noastre nu se rezolvă doar luând decizii într-un birou, ci prin colaborare cu toti cei implicați (stakeholders)

“Sunt convins că problemele comunității noastre nu se rezolvă doar luând decizii într-un birou, ci prin colaborare cu toti cei implicați (stakeholders).
Astăzi am avut plăcerea să discut, la mine acasă, într-un mediu informal, cu dl. Nicu „Arconada” Moldovan. El este unul dintre puținii (din pacate) angajați publici care întrețin spațiile verzi din Câmpia Turzii. Discuția noastră a fost foarte interesantă, iar multe dintre propunerile domnlui Moldovan vor fi incluse în proiectul meu, pentru o Câmpia Turzii mai verde si mai curată.

Iată câteva exemple:
•Problema – spațiile verzi din oraș nu sunt întreținute corespunzător.

•Soluția propusă – crearea de echipe de întreținere a spațiilor verzi, echipate profesional, formate din 2-3 angajați, fiecare echipă având alocat un cartier. Echipa își stabilește programul propriu astfel încât în fiecare săptămână, să fie curățate si toaletate toate obiectivele, cel puțin o dată.
De asemenea, pentru zonele unde este necesar vom instala sisteme automate de irigație.

•Problema – străzile orașului care sunt mai îndepărtate de zona centrală, nu sunt curățate cum ar trebui.
•Soluția – creșterea frecvenței de curățare a străzilor în toate zonele orașului, indiferent de distanța față de zona centrală sau de dimensiunea/tipul de stradă.

Dupa cum vedeți, soluțiile optime la problemele comunității le găsim doar prin colaborare directă cu toti cei afectați.

În zilele următoare voi continua acest mini-proiect prin întâlniri cu alți cetățeni din oraș, pentru a afla propuneri de soluții, direct de la oamenii care se lovesc zilnic de aceste probleme.

Tot pentru transparență și consultare, am în proiect crearea și implementarea de aplicații pentru telefon, care să permită cetățenilor să anunțe în timp real probleme de administrație locală, pe care le observă pe strada lor sau în comunitatea din care fac parte, împreună cu soluțiile pe care le consideră optime” a declarat Avram Gal.

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS