Actualitate

Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, partner de nădejde pentru colegii de la Baza 95 Bacău

Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, împreună cu Baza Aeriană 95 Bacău, au participat la cel mai mare exercițiu de război electronic, „Ramstein Guard”, desfășurat la Bacău.

Piloții și tehnicienii de aviație ai Bazei 71 Câmpia Turzii au facut echipă cu colegii din Baza 95 din Bacău și cu colegii americani.

Exercițiu de război „Ramstein Guard” propune un joc de care pe care, între elicoptere și echipamentele de bruiaj de la sol.
De multe ori piloții deveni invizibili, alteori echipamentele de la bord le arată că sunt pe cale să devină victime ale sistemelor.

Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, este reprezentată de piloți de seamă, printre care și Vlad Tăbăcaru care a declarat despre acest exercițiu, următoarele:

„Un mare câștig pentru că am putut zbura pe fond tactic și cu amenințarea reală. Cred că, per total, până acum ne-am atins obiectivele și ne-a făcut oarecum să realizăm riscurile”

Elicopterele survolează de dimineață până seară în condiții neprielnice. În războiul electronic, pilotul poate pierde comunicațiile, orientarea sau controlul asupra unor echipamente.

„Ramstein Guard” face parte din exercițiile internaționale anuale planificate de NATO și se desfășoară în colaborare cu armatele țărilor membre.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS