<
Actualitate

Ce spune premierul Ludovic Orban despre deschiderea restaurantelor începând cu 1 iulie

Autoritățile ne-au obișnuit în ultima vreme cu relaxarea treptată a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, măsurile de relaxare au fost prudente, pentru că numărul de infectări este în continuare ridicat și, în plus, există cazuri de coronavirus în toate județele României.

Ludovic Orban a fost întrebat recent la ce măsuri de relaxare ar putea să se aștepte românii după 1 iulie și dacă acestea vor presupune și redeschiderea restaurantelor, dar premierul a fost rezervat în declarații. „Încă avem un număr mare de infectări. Îngrijorător este că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara, ceea ce înseamnă că virusul este prezent aproape peste tot”, a precizat Ludovic Orban. Premierul a mai spus și că evaluarea se face la 9-10 zile de la ultima relaxare.


Robert Chioveanu, președintele ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) a făcut și el o serie de precizări pe acest subiect. „Din punctul nostru de vedere, cel al siguranţei alimentelor, ne interesează foarte mult dacă măsurile impuse, recomandările publicate pe site-ul Autorităţii şi ghidurile elaborate împreună cu cei din Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) sunt respectate. Noi am lucrat la un ordin comun, care este deja publicat în Monitorul Oficial, în care am pus toate condiţiile ce trebuie respectate înainte de deschiderea activităţii şi cerinţele care trebuie respectate după reluarea activităţii”, a declarat Chioveanu. „Când se vor deschide restaurantele? Că va fi data de 1 iulie, de 2 sau de 5 sau de 7 iulie, asta depinde de Grupul de suport tehnic constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii dacă va permite redeschiderea restaurantelor în interior.”

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS