<
Actualitate

De luni, examenul auto va fi înregistrat audio-video

Şoferii vor putea contesta rezultatele

Poliţia introduce de luni, 3 iulie, în Bucureşti şi Ilfov, apoi treptat în toată ţara, sisteme audio-video pe maşinile-şcoală. Echipamentul va filma traficul pe direcţia de deplasare a maşinii de examen. Candidaţii la examenul de permis auto vor putea astfel să conteste rezultatul probei practice şi să apeleze la aceste probe audio-video.

 

Desfăşurarea probei practice la examenul de obţinere a permisului de conducere va fi înregistrată atât audio, cât şi video, începând cu luni, 3 iulie, excepţie făcând examenele pentru categoriile AM, A1, A2 şi A (motociclete şi scutere), conform Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

 

Sistemele tehnice de monitorizare se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea acestei probe. „Sistemul tehnic de monitorizare se instalează într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN» şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului”, arată MAI.

 

Datele vor fi stocate pentru a permite identificarea după examinator, ziua şi ora examenului. „În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente”, arată MAI.

 

În zilele următoare, sistemul de monitorizare se va introduce la nivelul tuturor judeţelor din România.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS