Actualitate

Din 1 iunie se deschid terasele și plajele. Activitățile sportive și spectacolele în aer liber cu maxim 500 de persoane  

Într-o intervenție, președintele României, Klaus Iohannis, dezvăluia lucrurile pozitive pe care, autoritățile, le vor decreta odată cu data de 1 iunie.

Poate cea mai așteptată decize a tuturor agenților economici însă și a cetățenilor este deschiderea teraselor. Terasele se vor deschide respectând regulile impuse de autorități, respectiv distanțarea între mese să fie de 2 m, la o masă putând sta 4 persoane.

Liber la plajă… Cei care doresc să profite de vremea bună și să stea la plajă trebuia să știe că trebuie să respecte distanțarea socială de 2 m dintre scaune/sezlonguri/prosoape.

Liber la competițiile sportive

”Se vor putea relua competiţiile sportive, doar pentru sporturile care se practică afară, mai puţin sporturile de contact. Competiţiile se vor desfăşura fără spectatori”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis a mai declarat că de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu maximul 500 de spectatori, cu distanţare, cu control foarte strict la intrare şi respectarea normelor de igienă.

Apropos, din 1 iunie nu o să mai fie nevoie de declarația pe propria răspundere când ieșim din localitate


Referitor la examenele școlare, președintele a spus că vor avea loc fizic așa cum au fost anunțate și planificate de câteva luni. Evaluarea națională începe în 15 iunie după care examenul de Bacalaureat.

În privința copiilor răciți în acea perioadă, se va mai organiza o a doua sesiune în 29 iunie ( pentru evaluarea națională) și ca în alți ani a doua sesiune a bacalaureatului, în august.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS