<
Eveniment

Rasismul a învins. Cei doi brutari din Sri Lanka nu mai fac pâine! Alin Tișe le sare în ajutor

Cei doi muncitori din Sri Lanka, angajaţi la brutăria din Ditrău, vor fi mutaţi într-o altă etapă a procesului de producţie a pâinii, anunţul fiind făcut sâmbătă la dezbaterea organizată la Casa de Cultură, în care s-au discutat nemulţumirile localnicilor generate de venirea acestora în comună.

Patronii fabricii de pâine din Ditrău, cea mai mare din bazinul Gheorgheni, nu au participat la dezbateri chiar dacă prezenţa lor a fost solicitată insistent de cei prezenţi, dar au trimis comunităţii o scrisoare, în care, printre altele, şi-au cerut scuze pentru că nu i-au anunţat din timp pe localnici că vor aduce angajaţi străini.

Bărbatul a precizat că cei doi muncitori din Sri Lanka au fost angajați cu forme legale.

El le-a mai scris localnicilor că în două săptămâni, de când a început scandalul, „ aproape că a pierdut munca de 10 ani” de la brutărie.

Conflictul a început după ce aproximativ 200 de localnici din comuna Ditrău, în frunte cu preotul romano-catolic, Bíró Károly, s-au adunat, miercuri, în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri-Lanka. Oamenii susțineau că ă le e teamă ca la ei în comună „să nu vină un val de migranţi”, care să le impună cultura lor şi să le pună în pericol siguranţa.

Proprietarii de locuinţe unde au fost cazaţi cei doi muncitori au primit ameninţări de la localnici, astfel încât patronii fabricii de pâine au decis să îi mute pe aceştia la Gheorgheni.

Tișe vrea să îi angajeze pe cei doi brutari din Sri Lanka, la Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, le oferă locuri de muncă celor doi brutari din Sri Lanka, umiliți de etnicii maghiari din Ditrău, județul Harghita.

Urmăresc de câteva zile cazul celor doi muncitori din Sri Lanka, angajați la o brutărie din Ditrău, județul Harghita.

Etapa în care a ajuns astăzi această situație îmi aduce aminte, din nou, că nu dezbinarea, rasismul sau xenofobia sunt caracteristicile acestui neam. Unicitatea noastră rezonează cu toleranța, înțelegerea, o bună comuniune și grijă pentru cei din jur. Noi mereu am respirat aceste valori. Nu am putea fi altfel.

Am decis ca luni dimineață să îi contactăm pe cei doi muncitori din Sri Lanka, având convingerea că își vor putea găsi câte un loc de muncă la una dintre instituțiile subordonate Consiliului județean Cluj: societățile din Tetarom, Clujana sau Agro Transilvania”, a spus Alin Tișe.

Și omul de afaceri din Moldova, Ștefan Mandachi, a anunțat că vrea să îi angajeze pe cei doi brutari pentru a-i scăpa de umilința la care sunt supuși în Ditrău.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS