<
Actualitate

Interviu cu Aurel Truță, primarul comunei Ploscoş: „Agricultura este maica și doica tuturor științelor”

Un om implicat activ în viața societății în care trăiește. Cu o experiență vastă în administrația locală, inginerul Aurel Truță areușit ceea ce mulți doar visau. Deși Ploscoş este o comună mică unde viețuiesc 644 de suflete, datorită implicării și a punerii în practică a verbului „a face”, edilul localității a atras fonduri europene de mare importanță pentru bunăstarea locuitorilor. Ziarul 21 vă prezintă un interviu inedit cu edilul comunei Ploscoș, ing. Aurel Truță. Despre proiecte europene, despre dezvoltare, agricultură și învățământ, toate acestea, în rândurile de mai jos.

Rep.: Este agricultura salvarea României?

Aurel Truță: “Vreau să încep cu un citat din Xenopol pe care îl știu de la fostul rector Puia, de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca: „agricultura este maica

și doica tuturor științelor”. Când aveți mai mult timp veniți și îl întoarcem pe toate fețele și putem scrie poate 10, 20 de pagini despre asta. Ca să vă răspund la întrebare, da, agricultura este salvarea României. Pentru că în trecut, fiind director la pâine, am umblat toată țara după grâu și am văzut rând pe rând combinate de îngrășăminte chimice, alte fabrici și uzine care s-au ras de pe fața pământului. Agricultura a rămas, iar atât timp cât se face agricultură de performanță, este bine”.

Întregul interviu pe care dnul primar ni l-a acordat îl puteți citi de luni, 15 Februarie 2021, la toate punctele de difuzare a presei.

Nu uita să îți instalezi aplicația  Ziarul 21 pe care o găsești în Magazin Play, ca să fii mereu pe fază!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS