Actualitate

Investițiile în învățământ continuă la Câmpia Turzii. Peste 2.6 milioane de euro vin prin proiectul privind Reabilitarea și Modernizarea Colegiului Tehnic Victor Ungureanu

Într-o conferință de presă desfășurată în data de 26 februarie, la primăria Câmpia Turzii, edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan a anunțat încă o reușită, încă un proiect european câștigat.

„Este cel de-al 3 proiect semnat dintre cele 8 depuse până în acest moment.
Nu este vorba doar de reabilitarea termică a CTVU, dar și investiții în procesul de învățământ. La CTVU, din cauza faptului că nu a fost intabulat până în prezent, nu s-a putut accesa finanțări europene. Nici celelalte administrații nu au putut să depună proiecte, fie pe finanțare europeană sau guvernamentală. Principalul punct care se verifică în momentul depunerii proiectului este atestarea dreptului de proprietate, adică intabularea imobilului. Am reușit să intabulăm acest imobil, am reușit să scriem proiectul. În acest moment, pe lunile de iarnă, plătim în jur de 900.000.000 lei vechi, gazul pe lună. Lucrările de reabilitare tehnică a clădirii pe baza acestui proiect, vor presupune, izolarea termică a fațadelor, înlocuirea tâmplărie exterioare și interioare a clădirii, reparații acoperiș, lucrări de reabilitare termică de încălzire și a sistemului de furnizare a apei de consum (…) reabilitarea și modernizarea sălii de sport prin schimbarea anvelopei termice, instalarea sistemelor alternative de producere a energiei, reabilitarea sistemului de iluminat al clădirii.

În ceea ce privește sistemul de învățământ, vom dota sala de informatică cu 50 de calculatoare din care 25 dotate cu cu soft CAD, 20 de table interactive pentru 20 de clase, sisteme audio-video proiecție pentru sala de festivitate, iar pentru atelierele de croitorie existente în acest moment în liceu, vom achiziționa 25 de mașini de cusut profesionale, mașini de călcat cu aburi și alte investiții în atelierul școală de la liceu.
Apreciez că este o veste bună pentru locuitorii municipiului Câmpia Turzii cu atât mai mult cu cât majoritatea dintre cetățenii noștri au terminat școala acolo, implicit eu am terminat liceul la CTVU. Sper din tot sufleul ca în toamna acestui an dupa ce avem proiectul tehnic, sper ca la final sa avem un liceu Tehnologic exact așa cum merită să fie Colegiul Tehnic Victor Ungureanu”

Lucrurile se mișcă bine la Câmpia Turzii sub administrația Lojigan, în data de 25 februarie semnâdu-se al treilea proiect european din mandatul actual al primarului Lojigan, pe lângă Reabilitarea Liceului Teoretic Pavel Dan și Modernizarea Infrastructurii de Transport Public în municipiul Câmpia Turzii și iată că, peste 12 milioane de euro vin la Câmpia Turzii

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.