Actualitate

Mesajul Primarului Dorin LOJIGAN cu ocazia Zilei Poliției Române

Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române.

Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Mesajul primarului Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, cu ocazia Zilei Poliției Române

Primarul municipiului Câmpia Turzii a tinut să adreseze câteva rânduri celor care, in aceste zile, fac tot ce le stă in putință pentru ca toți să fim bine. Iată ce a declarat: „În aceste perioade grele, pentru întreaga națiune română și pentru comunitatea locală din Câmpia Turzii, angajamentul demonstrat de către structurile Ministerului de Interne și ale Poliției Române se dovedește extrem de important pentru asigurarea unui climat sănătos.

 

Dragi polițiști, vă mulțumesc din suflet vouă și colegilor voștri din minister, pentru abnegația și implicarea de care dați dovadă!

La Mulți Ani, tuturor eroilor în uniforme albastre!”

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS