Actualitate

Ministrul Transporturilor, în vizită pe șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda

Vizita ministrului Transporturilor şi a şefului CNAIR pe cele două loturi nefinalizate ale Autostrăzii Sebeş-Turda a început de dimineață. Răzvan Cuc a vrut să vadă locurile în care sunt probleme, mai ales zonele în care sunt poduri și piloni. Vizita s-a derulat foarte rapid, ministrul văzând din mașină despre ce este vorba, coborând doar pe lotul 1, în zona Partoș, unde a oferit câteva declarații.
Este prima vizită a ministrului în noua execuție bugetară în acest an pe șantierul Sebeș – Turda.
Dacă lotul I, pe care lucrările sunt realizate în proporţie de 61% are şanse să fie terminat în acest an, cel puţin de la Lancrăm până la Alba Iulia Sud, pe bretelele scurte, lotul doi este mai întârziat.
Cea mai grea lucrare este realizarea nodului rutier Alba Iulia Nord (la Pârâul Iovului), unde autostrada va subtraversa drumul național și unde ministrul s-a oprit special pentru a vedea situația.
Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, aflat în vizită pe şantierul Autostrăzii Sebeş-Turda, a menținut termenele de finalizare a celor două loturi, în ciuda faptului că lucrările sunt foarte întârziate, zicând că este vorba de finalul acestui an.
Ministrul Cuc este optimist şi în legătură cu numărul de kilometri care vor fi dați în folosință la nivelul întregii țări, în acest an, un total de 180 km.
“Am avut prima discuţie cu constructorii. Văd că au evoluat din punct de vedere al progesului fizic. I-am rugat ca în acest an să ne deranjeze foarte mult bugetul şi să consume cât mai mulţi bani”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.
“Nu vreau să-mi încep vizitele pe şantier prin a mă certa cu constructorii. Le-am transmis următorul lucru: ne trebuie o transparenţă foarte mare în ceea ce priveşte lucrările. În fiecare sâmbătă, vom face o conferinţă de o oră în care le vom prezenta românilor stadiul infrastructurii. Va fi prezentat ce se lucrează, unde se lucrează, ce bani se alocă, să vadă toţi românii ce se întâmplă cu infrastructura din România” a mai spus ministrul.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.