<
Actualitate

Persoanele cu handicap din Triteni trebuie să returneze sume de peste 2000 lei, primăriei. Totul dintr-o greșeală de calcul

Emil Rusu, candidatul PMP la funcția de primar al comunei Triteni, a găsit o situație tragică în comuna Triteni. În urma vizitelor din campania electorală, persoanele cu handicap l-au înștiințat pe Emil Rusu de faptul că au primit acasă înștiințări prin care li se cereau să returneze sume importante de bani înapoi la primărie. Sumele ce trebuie înapoiate sunt în cuantum de peste 2000 de lei și provin din indemnizațiile de handicap pe anul 2019, mai exact din greseala unor calcule fapt constatat de Curtea de Conturi.

Emil Rusu: În urma vizitelor desfășurate pe raza satelor Tritenii de Jos și Tritenii de Sus, am observat un fenomen tragic și grotesc în același timp.

Persoanelor cu handicap de pe raza comunei le-a fost trimisă o înștiințare prin care sunt anunțați că trebuie să returneze niște sume importante de bani din cauza unor greșeli în calculul indemnizațiilor aferente anului 2019. Sumele nu sunt deloc de neglijat, sunt în medie de peste 2000 lei /persoană care, după cum spune inștiințarea trimisă de primărie, trebuiesc depuși la caseria primăriei.

În pozele de mai jos, vă prezint un extras din procesul verbal al Curții de Conturi, care detaliază explicit ce s-a întâmplat și din vina cui.

Curios e că pentru prejudiciile mărunte, Primaria Tritenii de Jos, ia măsuri urgente pentru recuperarea lor, dar oare pentru prejudiciul de 20 de miliarde, tot așa ia măsuri împotriva lui “sefu”… mă întreb așa în numele sărmanilor oameni cu handicap, care acuma trebuie să ducă banii înapoi la caserie până la ultimul leuț.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS