Actualitate

Peste 50.000 de semnături din campania „Fără penali în funcții publice” în județul Cluj

Campania desfășurată la nivel național, „Fără penali în funcții publice”, a ajuns la final, în județul Cluj. Listele cu peste 50.000 de semnături au fost depuse, miercuri,  la Primăria Cluj-Napoca, pentru a fi validate.

După această etapă, listele vor trebui depuse în Parlament până pe 21 septembrie. Apoi, parlamentarii vor vota un proiect de lege pentru organizarea unui referendum de amendare a Constituției.

“Societatea civilă, împlicată în campania Fără penali în funcţii publice, începe să devină o forţă în România. Mesajul către majoritatea parlamentară PSD –ALDE este unul extrem de clar, extrem de dur: nu vă puteţi juca cu semnăturile şi nu le puteţi ignora, aşa cum aţi făcut cu referendumul din 2009.

(…) Vorba aceea legată de primari şi parlamentari, să fure, dar să ne facă şi nouă ceva, dispare din mentalul colectiv, pentru că omul care a semnat îşi asumă şi angajamentul să nu mai pună, la vot, ştampila pe o persoană asupra căreia planează suspiciuni de corupţie”,  a declarat deputatul USR, Emanuel Ungureanu, citat de Monitorul de Cluj.

Campania „Fără penali în funcții publice” la această cifră a contribuit și Turda, unde niște tineri voluntari au strâns semnături în vederea îndeplinirii target-ului național și zonal.

„Fără penali în funcții publice” a fost prezent și la Câmpia Turzii unde în cadrul Zilelor Municipiului Câmpia Turzii a fost amplasat un stand la intrarea în parcul municipal (Berc) unde mai multe persoane au strâns semnături pentru inițiativa Fără penali în funcții publice.

Ce spune textul  care urmează a fi introdus în Constituția României conform propunerii?

“Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”

Rămâne însăl de văzut dacă iniţiativa se va şi concretiza, pentru că singurele partide care au anunţat că susţin demersul USR sunt PNL şi PMP.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS