Actualitate

Prof. Dan Istrate: „În rubrica „Portret de Dascăl” din Ziarul 21 trebuie invitate mai multe cadre didactice, pentru că atunci o să avem o imagine de ansamblu a învățământului şi a ceea ce reprezintă profesorii”

În Japonia, singurii cetățeni care nu sunt obligați să se închine în fața împăratului, sunt dascălii. Motivul: japonezii susțin că fără dascăli nu pot exista împărați.

Portret de dascăl, este o rubrică din cadrul Ziarului 21 în care încercăm să aducem poveștile dascălilor în fața dumneavoastră. Să le oferim respectul pe care-l merită. Opinia dascălilor despre societate în general și despre educție în special trebuie consultată de fiecare dată când și să o punem cu titlu mare în acțiunile care urmează să le facem.

Portret de dascăl aduce în fața dumneavoastră povestea neștiută a dascălilor, acei făuritori de caractere. Opinia lor despre sistemul din care fac parte privite chiar din interior.

În rubrica Portret de dascăl din această săptămână l-am avut invitat pe Prof. Dan Istrate, un dacăl iubit de elevi, un dascăl care și-a lăsat amprenta pe acolo pe unde a trecut.

Întrebat despre inițiativa Ziarului 21 de a aduce în lumina reflectoarelor poveștile dascălilor, Dan Istrate a fost plăcut impresionat.

Rep.: Ce părere aveți despre rubrica “Portret de dascăl” inițiată de Ziarul 21?

Prof. Dan Istrate: “Este o rubrică benefică, în sensul că venind aici, mai discutăm, ne mai spunem problemele, deşi suntem priviți ca o categorie socială bugetară, fară responsabilități, totuşi este o responsabilitate mare şi nu este uşor să fii profesor iar rubrica pe care o realizează  Ziarul 21 mi se pare o rubrică ce ar trebui să continue și o rubrică  în care ar trebui invitați mai mulți profesori și mai multe cadre didactice pentru că atunci o să avem o imagine de ansamblu a învățământului şi a ceea ce reprezintă profesorii”

Întregul interviu îl puteți citi în această săptămână în Ziarul 21, la toate toate punctele de difuzare a presei.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS