Actualitate

„Promovează România Curată”, proiectul de ecologizare a satului Borzești caută voluntari

Florin Lungu promoterul satului Borzești caută voluntari pentru cel mai mare proiect de ecologizare a zonei. Florin a contactat Ziarul 21 pentru a lansa acest mesaj:

„Ideea de bază a acestui proiect este de a desfăşura o acţiune de ecologizare în satul clujean, Borzești, în data de 30 Martie 2019. Acest sat este amplasat într-un peisaj pitoresc montan, la o distanță de 50 km de Cluj-Napoca şi 20 km de Turda. Are o istorie bogată, fiind atestat încă din anul 1351. În anul 1922, istoricul sat Birchișîși schimbă numele în Borzești, în cinstea prof. Alexandru Borza-fondatorul Grădinii Botanice din Cluj Napoca, care a trăit pe aceste meleaguri. Acest mare om de știință nu este unica mândrie a satului, atenția ne este focalizată şi asupra bisericii, care este monument istoric, fiind recunoscută pentru însemnătatea ei națională. Un alt obiectiv turistic sunt Cheile Borzești, având o oază de liniște, de aer curat, cu multe cascade, cu numeroase specii de plante şi animale.

Borzești a devenit în ultimii ani un sat de vacanță. Prin această acțiune de ecologizare se va face o promovare a locului în mediul online, pentru atragerea turiștilor în această zonă și informarea lor cu ce se poate vizita.

Locul de întâlnire va fi la intrare în satul Borzești, iar ora de începere va fi 11:00. Acest proiect a fost creat, anul trecut, la inițiativa unui fiu al satului, Lung Florin, susținut de tineri voluntari, de asemenea cu un mare sprijin din partea ONG-ului WorldVision. S-au identificat locurile în care se va acționa pentru a debarasa satul de gunoaie menajere. Foarte important este și instruirea sătenilor/vizitatorilor pentru a nu mai arunca gunoaie peste tot.

Vă invităm, cu drag, să ne dați o mână de ajutor și să descoperiți un colț de rai, plin de tradiții și cu o istorie bogată!

Pentru detalii și inscrieri: Lung Florin Dănuţ,
reprezentant al FIII SATULUI BORZEŞTI
sau la nr: 0748697699”

Așadar, doritorii sunt rugați să îl contacteze pe Florin, acest om minunat care dorește doar binele acestui loc binecuvântat.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS